hirdetes

Mi a helyzet a koronavírussal? Mutatjuk a friss adatokat!

VN

Ugye milyen érdekes, hogy 2-3 éve még rettegve merészkedtünk ki otthonról, teljesen máshogyan éltük az életünket, még a csapból is a koronavírus folyt, most meg még csak említést sem hallunk róla a hírekben? Van még koronavírus járvány, kell még félnünk tőle?

Koronavírus friss adatok 2023 tavasz

Van még koronavírus járvány?

Meglepően tapasztaljuk, hogy egyre kevésbé foglalkoztatja az embereket a koronavírus járvány. Kinevetik azokat, akik maszkot vesznek fel a buszon, pedig ugye sosem lehet tudni, hogy miért… lehet valami más problémájuk van, vagy közvetlen közelükben történt fertőzés, és elővigyázatosak. Az egyértelmű koronavírus tünetek esetén, is olyan tanácsokkal élünk, hogy minek is tesztelnél, hiszen csak megfázás… pedig egy teszt elvégzése nem valami nagydolog! És ha a teszt pozitív, akkor meg csak hibás a teszt, nem igaz? A számok nem azt mutatják, hogy már nyoma sincs a koronavírus járványnak! Nem akarunk senkit megijeszteni, közel sincsen akkora baj, mint annak idején, de még mindig fontos az elővigyázatosság, az óvatosság,a  tünetek megfelelő kezelése!

Mit mutatnak a koronavírus számok?

6 millió 422 ezer a beoltott, 447 az új fertőzött és elhunyt 17 beteg- olvasható az MTI friss közleményében. A közleményben azt írták: az előző héten 447 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 200 211-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A múlt héten meghalt 17, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 828-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 147 103, az aktív fertőzöttek száma pedig 4280-ra nőtt. Tudatták azt is, hogy jelenleg 97 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 2-en vannak lélegeztetőgépen. A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - írták.

hirdetes

Emelkedik a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ MTI-nek eljutatott közleményéből származik az információ, miszerint tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Mit jelent ez? A 14. héten az előző héthez képest tovább nőtt a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. A minták háromnegyedét emelkedő tendencia, kisebb részüket pedig stagnálás jellemzi - tették hozzá. Emelkedő tendencia jellemző Békéscsabán, Budapesten, a Budapest környéki agglomerációs településeken, Debrecenben, Egerben, Pécsen, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen. Az NNK tájékoztatása szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben Pécsen és Salgótarjánban a "magas", Kecskeméten a "mérsékelt", a többi vizsgált helyszínen pedig az "emelkedett" kategóriába sorolható.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mária Terézia

Mária Terézia: Mária Terézia, magyar királynőként II. Mária a Habsburg-házból származó,... Tovább

Knézy Jenő

Knézy Jenő: Knézy Jenő magyar sportújságíró és sportriporter. A leghíresebb magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Utazás
X
Kövess minket facebookon!