hirdetes

Háromszor annyian halhattak meg a koronavírus miatt, mint amit a hivatalos adatok mutatnak

VN
Háromszor annyian halhattak meg a koronavírus miatt

A The Economist szerint 10 millióan haltak meg koronavírusban

Súlyos károkat okozott a koronavírus, ez már nem kérdés. Szerintem már gyakorlatilag senkinek nincsen olyan ismerőse, akinek az ismerősi körében ne érintette volna valakit a koronavírus. Bár még mindig vannak vírustagadók. A hivatalos adatok szerint nagyjából három és fél millióan haltak mega  koronavírus miatt, ezt egyre többen kérdőjelezik meg. az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO szerint ennél jóval többen, körülbelül olyan nyolcmillióan haltak meg a pandémia következtében( ez több mint a kétszerese, a hivatalos számoknak, amit a Johns Hopkins Egyetem biztosít), de a The Economist pedig még ennél is megrázóbb adatokkal szolgált. 10 millióan haltak meg koronavírusban, írták.

hirdetes

Honnan erednek ezek a sokkoló számok?

Ez sokkoló, hiszen közel háromszor értékről írnak. A The Economist 121 változó segítségével modellezte a koronavírus lefolyását, ebbe a modellbe belevette a többlethalálozást is, azaz azokat, akik nem a koronavírust elkapva estek áldozatul, hanem a pandémia következtében más úton. A kutatásból nem meglepően kiderül, hogy a pandémia rosszabbul érintette a szegényebb réteget. Az így kapott becslések szerint 6,6 millió ember vesztette életét úgy, hogy nem kerültek be a statisztikákba. Ezek főleg az olyan országokból származhatnak, ahol nincsenek megbízható adatok a járvánnyal kapcsolatban, gondolni kell itt főleg Afrikára, és egyéb elmaradottabb régiókra. 

hirdetes

Hazai koronavírus adatok

2021. 05 28-ai adatok: meghalt 28, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 448 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken, kiemelve: eddig 5 084 642 embert oltottak be Magyarországon, közülük 3 445 557-en már a második adag vakcinát is megkapták. A kormányzati portálon azt írták: 803 567-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 29 682-re, a gyógyultaké 689 166-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 84 719. Kórházban 999 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 121-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 10 790-en vannak, a mintavételek száma 5 786 609-re nőtt.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ipoly

Ipoly: A nagy magyarországi folyók egyike. Az Ipoly egy folyó Szlovákiában és Magyarországon,... Tovább

Pálinka

A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!