hirdetes

Itt van a koronavírus hatodik hulláma- új tünetek, új veszélyforrások

VN
Koronavírus hatodik hullám tünetek

Mire lehet számítani a hatodik hullámban?

Már jól megszokhattuk, hogy ahány hullám, annyi koronavírus variáns, és ahány variáns, annyi árulkodó tünet. Manapság már egyáltalán nem az ízlés, és a szaglás elvesztése árulkodik arról, hogy valaki megfertőződött a koronavírussal, hanem teljesen más tünetek. Ez nem jelenti azt, hogy valakinek ne mehetne el az ízlése, de nem ez a legjellemzőbb. A most terjedő variánsok ugyan enyhébbeknek tűnnek, ebben a koronavírus elleni oltás is szerepet játszik, de azért oda kell figyelni néhány dologra, mert ugyanúgy komoly problémát okozhatnak. 

Milyen tünetekkel jár a koronavírus mostani variánsa?

Jellemző tünetek: ok nélküli fejfájás, alvászavar, hasi panasz, refluxos/infarktusos tünetek, erős torokfájás, a hang elmenetele. A legtöbb olyan tünet, amire a legtöbben csak legyintünk egyet, és valamire ráfogjuk, pedig ilyenkor tesztet kellene csinálnia mindenkinek! A másik probléma ezekkel a variánsokkal, hogy a teszten nem mindig mutatkoznak pozitívnak, sokszor előfordul, hogy a tünetek utáni 3-4. napon lesz csak pozitív a teszt. Tehát, ha ilyen tüneteid vannak, a negatív teszt ellenére se menj kismamák, idősek, más veszélyeztetetek közelébe! Arra is oda kell figyelni, hogy a mostani variánsokat sokkal könnyebb elkapni, akár egy hónapon belül is meg lehet fertőződni kétszer is.

hirdetes

Miért veszélyesek a mostani koronavírus variánsok?

Hogy miért olyan veszélyesek a hatodik hullámban terjedő koronavírus variánsok arról dr Mangó Gabriella nyilatkozata árulkodik a leginkább: 

„Akár havonta összeszedhető újra a covid, ezért, ha valakinek a fenti tünetei jelentkeznek, és mostanában covidos volt, ne bízza el magát, mert lehet, hogy újra fertőzött. Nagyobb problémát jelent ennél az akár enyhe covid utáni fokozott trombózis készség, amely akár hat hónapig is fennállhat.  Tehát, még ha egy enyhébb tünetekkel lezajlott covidja is volt valakinek, de feszül a lábszára, vagy hirtelen köhögni kezd, szúr az oldala, ingadozóvá válik a pulzusa és vérnyomása, netán véres lesz a köpete, az lehet, hogy egy trombózis vagy tüdőembólia része. Ebben a hat hónapban a stroke előfordulása is magasabb lehet, és a fentiek sajnos a fiatalokat is érintik. Éppen ezért, aki ilyen tüneteket észlel magán, ne hezitáljon, azonnal menjen be a sürgősségire.”  
hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Parlagi sas

Parlagi sas: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat.A parlagi sas a madarak osztályának a... Tovább

Balázsjárás, Gergelyjárás

Balázsjárás, Gergelyjárás: A naptár szerinti utolsó téli hagyományőrző ünnep. Február... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!