hirdetes

Indiában egy új variáns terjed, naponta 300 ezer új esetet regisztrálnak

VN

Te jó ég mi történik Indiában? A környezetemben nagyon sokan vannak, akik nem követik nyomon a történéseket koronavírus fronton, amit teljesen meg is értek. Fárasztó, már mindenkinek elege van a kialakult helyzetből. De sajnos ettől még van. Te tudod mi történik éppen Indiában? Röviden: egy új variáns terjed, 24 óránként csaknem 300 ezer új esetet regisztrálnak.

Koronavírus Indiában: terjed az indiai koronavírus mutáns

Indiát letarolta az új mutáns

Ha valaki veszi a fáradtságot és beírja a Google keresőjébe, hogy: koronavírus India, akkor egy nagyon megdöbbentő diagramot fog kapni. Ne menjen senki sehova, mert mindjárt megmutatjuk, csak előtte azért leírjuk, az ehhez kapcsolatos tudnivalókat. Február 10-én, még a második hullám kezdetén India 11 ezer fertőzést erősített meg, a következő 50 napban a napi átlag azonban 22 ezerre ugrott, de ez még semmi ahhoz képest, ami következett ezután. Az azt követő tíz napban ugyanis olyan meredeken emelkedett az újonnan regisztrált napi fertőzöttek száma, hogy hamarosan megközelítette a 90 ezret, a héten viszont már jóval 200 ezer felett jár, hétfőn a 273 ezret is meghaladta. A járványban eddig több mint 182 ezren hunytak el, de szakértők szerint ez a szám ne fedi le a valóságot, hiszen sajnálatosan nagyon sokan az otthonukban halnak meg egészségügyi ellátás hiányában.

hirdetes

Koronavírus Indiában

hirdetes

Indiában nagyon sokan laknak

„Hogyan lehet betartani a távolságtartás 2 méteres szabályát egy túlzsúfolt országban? India 1,3 milliárd lakosa 2 méteres távolságtartással lefedné az egész földet. Ha ez így nem is feltétlenül igaz, azért van benne némi igazság. India legnépesebb északi tagállama Uttar Prades 240 millió lakossal, ha önálló ország lenn ez a tartomány, akkor a világ öt legnépesebb államai közé kerülhetne be, aminek több lakosa van, mint Brazíliának. Hangsúlyozzuk, ez egy tartománya. Érthető tehát, hogy miért vannak olyannyira leterhelve az egészégügyi rendszerek, és miért terjed ennyire a koronavírus. Az indiai tesztközpontok túlzsúfoltak, a kórházak bejáratánál már visszafordítják a betegeket, a halottakat égető máglyákat a nap 24 órájában nem oltják el Lucknow-ban, a tagállam székvárosában. Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, akkor egy új, kettős koronavírus mutáns is megjelent náluk, ami úgy néz ki, hogy minden eddigi vírusmutációnál veszélyesebb. 

Mit kell tudni az új indiai koronavírus mutánsról? Mennyre veszélyes, mennyi esélye van, hogy nálunk is megjelenik? Lapozz és mutatjuk a részleteket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eszterházy torta

Eszterházy torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Az Esterházy-torta a magyar... Tovább

Parlament

Parlament: Az Országház, ismertebb nevén az Országház. A magyar törvényhozás épülete. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!