hirdetes

Szakértők: Kína nem nyugodhat meg, jöhet a koronavírus második hulláma

VN

Még 2019 év végén ütötte fel a fejét feltehetőleg a kínai Vuhan városában található halpiacon egy újfajta koronavírus, ami először csak Kínában okozott nagyszámú megbetegedéseket, de mára a világ szinte minden pontjára eljutott. Éppen mikor nálunk, Európában a legnagyobb lánggal tombol Kína bejelentette, hogy náluk a végéhez közeleg a járvány. Azonban szakértők szerint ezt korai kijelentés, egy második hulláma is várható a koronavírus járványnak Kínában.

Jön a koronavírus második hulláma Kínában

A koronavírus helyzete Kínában

A koronavírus járvány Kínából indult el, is itt is követelte a legtöbb áldozatot eddig. 81 154 megbetegedést regisztráltak, amelyből 3249 halállal végződött, a gyógyultak száma eddig 70 535. Mivel a tegnapi nap folyamán egyetlen megbetegedést sem regisztráltak az ország területén, de az elmúlt időszakban is nagyon alacsony volt az új beteget száma, Kína kijelentette, az ország területén a végéhez közeleg a járvány, de a hivatalos bejelentéssel még egy hónapot várnak elővigyázatosságból. És ennek megfelelően elkezdték feloldani a járvány miatt meghozott intézkedéseket is, és visszaállítani a normális rendszert.

hirdetes

Kínában 280 millió ember indul útnak

280 millió, ennyi Kínában a munkavállalással összefüggő belső migráció. Az Európai Unióban az össze államot összevéve is alacsonaybb ez a szám. A járvány végezetével tehát 280 ember indul útnak Kínában, hogy újra munkába állhasson. Egyes szakértők szerint korai volt ekkora tömeg mozgását ilyen hamar engedélyezni, ugyanis nagy valószínűséggel indul útjának ennek köszönhetően újra a vírus. Álláspontjuk szerint a vírus nem tűnt el, és ha az emberek újra fokozott interakciókba lépnek egymással, akkor újra terjedni kezd.

hirdetes

Újra megnyitott minden Kínában

Ráadásul a vírus terjedésének sebességét még inkább fokozza az a tény, hogy Kína megnyitotta a határait, és megindult az emberek visszatérése, akik potenciálisan a vírust is magukkal hozhatják. A legtöbb bolt, üzlet, vendéglátóhely és szórakozóhely is megnyitott, amellett, hogy a gyárakban is megindult a munkavégzés. Kína nem tagadja, hogy ez így történt, a gyárak 90%-át újranyitotta. Döntését azzal indokolja, hogy a globális ellátási lánc zavartalan működésért meg kellet tennie ezeket a lépéseket, tehát nem csak a saját gazdaságát tartotta szem előtt, hanem az egész világgazdaság érdekeit. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Adótanácsadó Budapest

Ha vállalkozást indítunk, minden esetben fel kell keresnünk egy olyan embert, aki segít... Tovább

Matyó hímzés

Matyó hímzés: Az egyik leghíresebb tradícionális magyar hímzésfajta. Leginkább az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld
X
Kövess minket facebookon!