Kutya örökbefogadás a koronavírus alatt: A koronavírus miatt nem lehet kutyát örökbe fogadni egy debreceni állatmenhelynél

A koronavírus miatt nem lehet kutyát örökbe fogadni egy debreceni állatmenhelynél

VN

A koronavírus miatt nem lehet nyaralni. A koronavírus miatt nem lehet rendezvényeket szervezni. A koronavírus miatt nem lehet színházba menni. A koronavírus miatt nem lehet karácsonyi vásározni. A koronavírus miatt nem lehet étteremben enni. A koronavírus miatt nem lehet maszk nélkül sehova menni. A koronavírus miatt nem lehet 8 után kint lenni. De, hogy a koronavírus miatt nem lehet kutyát örökbe fogadni?

Kutya örökbefogadás a koronavírus alatt

Leállította az örökbefogadást egy debreceni állatmenhely

A koronavírus az élet számos területén nem várt változást hozott. 2020-ban nagyon sok minden a feje tetejére fordult, és a koronavírusnak köszönhetően most egy debreceni állatmenhely is le kellett, hogy állítsa az örökbefogadási folyamatot, de nem ám a fertőzés veszély miatt, hanem azért, mert a menhely vezetői félnek, hogy csupán a kijárási korlátozások miatt szeretnének az új gazdik örökbe fogadni ideiglenesen. Tehát a járványügyi korlátozások és a kijárási tilalom végéig nem lehet örökbe fogadni kutyákat a debreceni B. F. Add a Mancsod Alapítvány állatmenhelyéről, ugyanis a menhely dolgozói attól tartanak, a legtöbb állat a korlátozások feloldása után visszakerülne hozzájuk.

99% csak a kiskapu miatt fogadna örökbe

2020. 11.11-én éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, ami azt jelenti, hogy este 20.00 és reggel 5.00 nem hagyhatjuk el az otthonunkat, DE akad azért néhány kivétel e vasszigor alól, például, ha dolgozunk, vagy onnan jövünk-megyünk, esetleg sürgősségi céllal gyógyszertárba megyünk, vagy más vészhelyzetet kell megoldanunk, például tűz üt ki az otthonunkban, illetve szintén kibúvó a rendelkezés alól, ha kutyát sétáltatunk. Több állatvédő szervezet szerint is megnövekedett emiatt az örökbefogadási kedv, és többen is alátámasztották azt a vélekedést, hogy sokan csak a kijárási korlátozások idejére szeretnének házi kedvencet, voltak olyanok, akik ezt fel is vállalták, be is vallották ezt.

Tényleg ez lenne a kiskapu?

Mielőtt te is elkezdesz rákeresni a közeledben lévő menhelyekre, gondolva, hogy milyen jó ötletet adtunk, jeleznénk, hogy nem feltétlen ez a tökéletes megoldás! Persze fogadj örökbe, ha tényleg szeretnél egy igaz barátot, társat, és tényleg alaposan átgondoltad, évekre kész vagy elkötelezni magad, vállalni a felelősséget, de csak ha azért szeretnél egy kutyát, hogy kimehess este, vagy ne unatkozz annyira bezárva, akkor inkább azzal a céllal googlezz rá a menhelyre, hogy segítséget ajánlj fel. Ugyanis kutyát sétáltatni is csak lakóhelyed 500 méteres körzetében lehet, és ha átléped a határt jár ám érte a szigorú büntetés. Valamint a kutya gondoskodást igényel most is, és a korlátozások után is, ezt ne feledd! Ráadásul gondolj arra is, hogy a home office ideje alatt megszokja újdonsült kiskedvenced, hogy otthon vagy, és mi lesz akkor, ha vissza kell térned az irodába, és egész nap otthon kell hagynod? 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pumi

Pumi: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A pumi ma már a puli mellett az egyik... Tovább

Gyulai vár

Gyulai vár: A Gyulai vár az egyik leghíresebb magyar vár, de mindenképpen a legfelkapottabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország Szórakozás