hirdetes

A koronavírus miatt nem lehet kutyát örökbe fogadni egy debreceni állatmenhelynél

VN

A koronavírus miatt nem lehet nyaralni. A koronavírus miatt nem lehet rendezvényeket szervezni. A koronavírus miatt nem lehet színházba menni. A koronavírus miatt nem lehet karácsonyi vásározni. A koronavírus miatt nem lehet étteremben enni. A koronavírus miatt nem lehet maszk nélkül sehova menni. A koronavírus miatt nem lehet 8 után kint lenni. De, hogy a koronavírus miatt nem lehet kutyát örökbe fogadni?

Kutya örökbefogadás a koronavírus alatt

Leállította az örökbefogadást egy debreceni állatmenhely

A koronavírus az élet számos területén nem várt változást hozott. 2020-ban nagyon sok minden a feje tetejére fordult, és a koronavírusnak köszönhetően most egy debreceni állatmenhely is le kellett, hogy állítsa az örökbefogadási folyamatot, de nem ám a fertőzés veszély miatt, hanem azért, mert a menhely vezetői félnek, hogy csupán a kijárási korlátozások miatt szeretnének az új gazdik örökbe fogadni ideiglenesen. Tehát a járványügyi korlátozások és a kijárási tilalom végéig nem lehet örökbe fogadni kutyákat a debreceni B. F. Add a Mancsod Alapítvány állatmenhelyéről, ugyanis a menhely dolgozói attól tartanak, a legtöbb állat a korlátozások feloldása után visszakerülne hozzájuk.

99% csak a kiskapu miatt fogadna örökbe

2020. 11.11-én éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, ami azt jelenti, hogy este 20.00 és reggel 5.00 nem hagyhatjuk el az otthonunkat, DE akad azért néhány kivétel e vasszigor alól, például, ha dolgozunk, vagy onnan jövünk-megyünk, esetleg sürgősségi céllal gyógyszertárba megyünk, vagy más vészhelyzetet kell megoldanunk, például tűz üt ki az otthonunkban, illetve szintén kibúvó a rendelkezés alól, ha kutyát sétáltatunk. Több állatvédő szervezet szerint is megnövekedett emiatt az örökbefogadási kedv, és többen is alátámasztották azt a vélekedést, hogy sokan csak a kijárási korlátozások idejére szeretnének házi kedvencet, voltak olyanok, akik ezt fel is vállalták, be is vallották ezt.

hirdetes

Tényleg ez lenne a kiskapu?

Mielőtt te is elkezdesz rákeresni a közeledben lévő menhelyekre, gondolva, hogy milyen jó ötletet adtunk, jeleznénk, hogy nem feltétlen ez a tökéletes megoldás! Persze fogadj örökbe, ha tényleg szeretnél egy igaz barátot, társat, és tényleg alaposan átgondoltad, évekre kész vagy elkötelezni magad, vállalni a felelősséget, de csak ha azért szeretnél egy kutyát, hogy kimehess este, vagy ne unatkozz annyira bezárva, akkor inkább azzal a céllal googlezz rá a menhelyre, hogy segítséget ajánlj fel. Ugyanis kutyát sétáltatni is csak lakóhelyed 500 méteres körzetében lehet, és ha átléped a határt jár ám érte a szigorú büntetés. Valamint a kutya gondoskodást igényel most is, és a korlátozások után is, ezt ne feledd! Ráadásul gondolj arra is, hogy a home office ideje alatt megszokja újdonsült kiskedvenced, hogy otthon vagy, és mi lesz akkor, ha vissza kell térned az irodába, és egész nap otthon kell hagynod? 

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Wigner Jenő

Wigner Jenő: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1963-ben kapta meg a fizika szakterületén az... Tovább

Kalocsai fűszerpaprika

Kalocsai fűszerpaprika: A kizárólag magyar nemesítésből származó fajták termesztése és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország Szórakozás