hirdetes

Németország nagyon jól kezeli a koronavírust, vajon mi a titkuk?

VN

A Kínából induló koronavírus járvány sajnos eljutott a világ számos pontjára, így Európába is. Már Magyarországon is egyre több fertőzöttet regisztrálnak, de a legtöbb koronavírussal fertőzött eset Európán belül Olaszországban (közel 36 ezer), Spanyolországban (közel 15 ezer), Németországban (több, mint 12 ezer), valamint Franciaországban (9 ezer) van. De ha a halálos áldozatok számát nézzük, akkor egyértelműen Németország van a legjobb helyzetben. Vajon mi lehet ennek az oka?

Németország jól kezeli a koronavírus járványt

Németországban jól kezelik a koronavírus járványt

Annak ellenére, hogy Németországban elég magas a fertőzöttek száma, a halálozási arány igen alacsony, 0,2% . Az intenzíven sem sokan fekszenek, míg tegnap este Franciaországban közel 700-an voltak kritikus állapotban, addig Németországban csupán 2-en.  Az alábbi ábrán is jól látható, hogy ezzel nem csak az európai országok közül tűnik ki, hanem a nagy átlaghoz képest is jól teljesít. 

Koronavírus halálozási arány Európában: Németországban a legalacsonyabb

Ilyen intézkedéseket hoztak Németországban

Természetesen Németországban is rendkívüli intézkedéseket vezettek be a koronavírusra való tekintettel, ahogy a többi Európai országban is. De mégis mi az a lépés, amivel elérték ezt a jó eredményt, és miért ilyen alacsony a halálozási arány? Hétfő reggel szigorú határellenőrzéseket vezettek be, csak azt engedik be, akinek nyomós oka van bemenni (munkavállalás, áruszállítás), vagy német állampolgár, azonban ezt a lépést más ország is meghozta, Magyarország is. Hétfő este bezárták a legtöbb közösségi teret: templomokat, mecseteket, zsinagógákat, játszótereket, uszodákat, edzőtermeket, valamint a múzeumok is. Továbbá a vendéglátóhelyek nyitva tartását is csak 18-óráig engedélyezik. Az élelmiszer boltok nyitva tartását ezzel ellentétében, meghosszabbították, valamint a vasárnapi nyitva tartását is engedélyezték. Ezt követően bezárták az iskolákat, óvodákat és klubokat is.

hirdetes
hirdetes

Ezt csinálták jól a németek

Amit nagyon jól csináltak a németek, az az, hogy mindenkit teszteltek. Volt egy páciens, akinek csupán kapart a torka, tesztelték koronavírusra, és pozitív lett. Ezt sem Olaszországban, sem Franciaországban nem tették volna meg, de hazánkban sem. Németországban a koronavírus teszt az egészségügyi ellátás része, 200 Euróért bárkin elvégzik, de beutalóval teljesen ingyenes. Előzetes mérések szerint napi 12 ezer tesztre van kapacitás Németországban. Az elmúlt héten közel 35 ezer tesztet végeztek. Magyarországon összesen 2322 tesztet végeztek el eddig a járvány teljes időtartama alatt. 

Jól áll a német egészségügy

Jól áll a német egészségügy kórházi ágyak tekintetben, de ápolókból nagy a hiány. 27-28 ezer ágy áll rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy egyes mérések alapján körülbelül napi 2000 koronavírussal fertőzött személyt tudnak felvenni az intenzív osztályra. De egészségügyi szakemberek azt is elmondták, nem mindenkinek kell kórházi ágy, az enyhe tüneteket produkáló pácienseket otthon is hatékonyan lehet kezelni.  Bár eddig jól állnak, Németország a legrosszabb forgatókönyvre készül, mind gazdaságilag, mind egészségügyi szempontból, Angela Merkel szerint ugyanis fel kell arra készülni, hogy Németország 60%-a meg fog fertőződni. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eszterházy torta

Eszterházy torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Az Esterházy-torta a magyar... Tovább

Megyeri híd

Megyeri híd: Budapest főhídjainak egyike, sorban a legújabbnak számító.A Megyeri híd... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek
X
Kövess minket facebookon!