hirdetes

Koronavírus - Új járványhullám indult Németországban, Olaszországban is kötelező a maszkhasználat

VN

De hát nyáron nincs is koronavírus- szinte hallom, ahol érvelnek az emberek, akik mindent tudnak a járványok terjedéséről, na meg persze az összefüggés elméletekben is nagyon otthon vannak. A helyzet azonban az, hogy nagyon úgy néz ki, hogy újabb hullám közelít. 

koronavírus nyári hullám Olaszország

Újra kötelező a maszkviselés?

Elindult a koronavírus-járvány új hulláma Németországban, ezért ismét viselni kell a maszkot zárt térben és be kell adatni a negyedik oltást - javasolta a szövetségi egészségügyi miniszter egy szerdán ismertetett nyilatkozatában. Olaszországban meghosszabbították a maszk használatát a tömegközlekedésben, kivéve a repülőket. Hazánkban egyelőre semmi korlátozásról nem érkezett hír. De ami késik….de ne legyen így! Az Olasz kormány  június közepétől ígérte a még hatályos  járványkorlátozások eltörlését, az utolsó napon azonban mégsem engedélyezte a mostanáig kötelező maszkhasználat teljes feloldását, ez pedig a nyaralni készülőket is érinti! Ráadásul nem is akármilyen maszkok kellenek. Szeptember 30-ig továbbra is viselni kell az Ffp2 típusú maszkot a tömegközlekedésben, tehát a városi buszokon éppúgy, mint a vonatokon vagy hajókon. A maszkhasználat meghosszabbítása nem nyerte el a közvélemény tetszését, mivel a gyakran légkondicionálás nélküli buszokon, metrókon, vonatokon az Ffp2-maszk nehezen viselhető a kánikulában.

hirdetes

Tehát mindenhol kell maszk újra?

hirdetes

Kivételt egyedül a repülőterek és az Olaszországból induló vagy oda érkező repülők jelentenek, ahol csütörtöktől nem kell viselni maszkot. Ezzel az intézkedéssel Róma alkalmazkodott az Európai Unió többi országában már korábban bevezetett oldáshoz. Nem kötelező többé a maszk használata a mozikban, színházakban és a zárt sportcsarnokokban, ahogyan az oktatásban sem, de az egészségügyi tárca azt tanácsolta, hogy a jövő héten kezdődő érettségi vizsgákon tanárok és diákok is viseljék. Továbbra is kötelező a maszk a kórházakban, más egészségügyi intézetekben, idősotthonokban. Németországban zárt terekben kell majd maszkot hordani.
 

Tényleg új járványhullám indult? Mit lehet tudni erről az egészről? Lapozz és mutatjuk az adatokat, valamint a részleteket erről a feltételezett nyári járványhullámról!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hegyesd (hegy)

Hegyesd (hegy): A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Hegyesd közülük az egyik. A... Tovább

Gyulai vár

Gyulai vár: A Gyulai vár az egyik leghíresebb magyar vár, de mindenképpen a legfelkapottabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!