hirdetes

Egy matematikus kiszámolta - Ezt kell tennünk, ha kevés koronavírus-fertőzöttet szeretnénk!

B. Á.

Egy matematikus szerint két lehetőségünk van: vagy otthon marad mindenki, vagy április végére eldurvulnak a dolgok, rengetegen meghalnak és a kórházak összeomlanak, nézzük a részleteket!

Koronavírus matematikus számokkal

Barnabás Szabolcs, matematikus lefuttatta egy amerikai koronavírus modell számait Magyarországra, ez alapján pedig két opció létezik, nézzük mik ezek és miként jutott erre a lehetőségekre! Barnabás Szabolcs szerint van esélyünk, hogy Magyarország könnyen túltegye magát ezen a járványon, de ahhoz most kell lépnünk, mindenkinek felelősen kell viselkednie!

 

Mi nem tudjuk, ezek a számok és modellek mennyire felelnek meg a valóságnak, a számítás óta a Kormány elrendelte az iskolák bezárását is, tehát ez lehet változtatott a modellen. Az biztos, hogy jobb óvatosnak lenni, aki teheti, dolgozzon otthonról. Abból baj nem lehet, ha nem segítjük a vírus terjedését. Barnabás Szabolcsék célja sem a félelemkeltés, csak emberéletek megmentése. Ahogy a miniszterelnök is mondta, ezt a vírust nem szabad sem elbagatelizálni, sem túlbecsülni. 

 

Az említett két opció közül az első az, hogy mindenki otthon marad és május elejére letudjuk a járványt.

 

A másik opció viszont az, hogy április közepére nagyon eldurvulnak a dolgok és legalább 600 ember meghal, plusz 4000 beteget kell egyszerre ellátnia a kórházaknak.

hirdetes

 

Barnabás Szabolcs matematikus kornonavírus modellje szerint felelős magatartással legyőzhetjük a vírust Magyarországon!

 

Barnabás Szabolcs már az elején leszögezi, hogy a táblázat a lehetőségekre és a járvány jellegére hívja fel a figyelmet. Virológus és hálózatkutató szakembereket keres annak érdekében, hogy a jelenség jellegét jól mutató, de nem pontos becsléseket kiegészítsék, illetve megerősítsék.

 

A számok az alapján készültek, hogy a fertőzés átlagos duplázási ideje 6,2 nap, a halálozási arány pedig 3,2 %. Jól látható a folyamatos növekedés, a betegek számának szaporodása, ha minden így marad, akkor a becsült fertőzöttek száma a mostani 20-hoz képest túllépi a 25000-es határt is május elsejére.

 

Mi kell ahhoz, hogy ne legyen több mint 2000 koronavírus fertőzött Magyarországon?

 

Ha az optimista növekedési rátát vesszük alapul, akkor jobb a helyzet, mivel ebben az esetben május elsején "csak" nagyjából 2000 becsült fertőzöttel kell számolnunk. A fertőzési ráta egyértelműen csökkenhet a home office miatt, valamint az egyetemek bezárásával, de ezeket fent kell tartani az időszak alatt, mindvégig.

hirdetes

 

A számokat ezen a linken tekinthetitek meg, azt Barnabás Szabolcs még hozzátette, hogy a külföldről érkező új fertőzésekkel nem számol, csak és kizárólag az eddigi ismert hazai esetek terjedésével.

 

Elmondta, ha otthon marad mindenki és segít felhívni a figyelmet a számokra, akkor minimum 600 ember élete menekülne meg és a kórházi ellátás nem omlana össze. (Legalább 30-an meg fognak így is halni, de minél hamarabb marad otthon minden ember, annál többen menekülnek meg, és annál hamarabb indulhatnak újra a munkahelyek és az egyetemek.

 

Amennyiben a fenti számításhoz bárki szakmai véleménnyel él, természetesen azt azonnal leközöljük!

 

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai

Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság le fog állni és azt majd újra kell indítani. Fájónak tűnhet ma talán a munkát abbahagyni és pénzt veszteni, de talán jobban túllehetünk ezen a krízsen. Az emberélet a legfontosabb most! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Wellness hotel a Bükkben

Wellness hotel a Bükkben, csodás környezetben A Bükk hazánk egyik leggyönyörűbb... Tovább

Magyar cimbalom

Magyar cimbalom: hangszer, Hungarikum A cimbalom két verővel ütve megszólaltatott húros... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!