hirdetes

Közel a nagyobb baj- Növekszik a koronavírus mennyisége a szennyvízben

S.N.

Hiába enyhítettek a legtöbb korlátozáson, hiába tűnik jobbnak a helyzet, a koronavírus veszélye még mindig fent áll és a fertőzöttek száma globálisan lassan megközelíti a 20 milliót. Emellett egyre biztosabbá válik számunkra, hogy nagy valószínűséggel szembe kell néznünk egy esetleges második hullámmal. Szóval íme pár újabb és fontos információ a járványhelyzettel kapcsolatban.

Koronavírus hírek

Nő a fertőzöttek száma

Az enyhítéssel után szerencsére egy jó darabig nem hallottunk tömeges új fertőzöttekről, azonban a legújabb hírek és statisztikák alapján egyre nagyobb számban nő a fertőzöttek száma. A legtöbb fertőzött még mindig az Egyesült Állomkban van, de például már Brazíliában, Indiában és Oroszországban is rohamosan nőnek a fertőzöttek számai. Magyarországon is sajnos rosszabbodott a helyzet, az egyik nap 43 új beteget regisztáltak. Lehetséges, hogy a közeljövőben újabb szigorításokat kell bevezetni annak érdekében, hogy visszaszorítsuk ezeket a lehetséges megbetegedéseket. Magyarországon jelen pillanatban 4731 regisztrált fertőzött van összesen.

Szabályozások enyhítése

Több enyhítés is történt, azonban sajnos kiderült, hogy rendezvényeket 500 fő fölött még ezután sem lehet tartani, így idén elmaradnak a fesztiválok is. Ezt sokan bánják, azonban egy ikyen helyzetben gondolnunk kell a saját és környeztünk egészségére és biztonságára is.

hirdetes

Hiába az enyhítéseknek érdemes mostanság figyelni a kormány által meghatározott listát, amelyben különféle zónákba sorolják az egyes országokat, a fertőzés veszélye alapján. Ez ugye a növekedés alapján változhat, ezért még mindig érdemes kétszer átgondolnunk, hogy hová is megyünk nyaralni vagy kirándulni.
Jelen pillanatban 3 féle zóna létezik
Zöld:- ahol elég alacsony a fertőzés mértéke
Ha már mindenképp külföldre szeretnénk utazni, akkor ha lehetséges, igyekezzünk zöld zónás területre utazni. Ebben az esetben a hazajövetel után nem kell karanténba vonulnunk. De természetesen, ha bármilyen tünetet vagy rosszullétet tapasztalunk, azonnal forduljunk orvoshoz és végeztessünk koronavírus tesztet.

hirdetes

Sárga és piros zóna: kevésbé súlyos és súlyos fertőzöttségi mérték
Ezekbe az országokba nem ajánlott az utazás és a hazajövetelnél az ellenőrzés mellett, csak szigorú feltételek mellett kerülhetjük el a karantént. Ilyen az egymás utáni két negatív teszt eredménye vagy másik esetben hivatalos orvosi papírral kell igazolniuk , hogy bizonyos időn belül már túlestek a koronavíruson.

Nagy a valószínűsége, hogy a növekedési tendencia miatt, hamarosan visszatérnek a szigorítások a mindennapjainkba vag esetleges új szigorítások lépnek hatályba.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Csíksomlyó

Csíksomlyó a romániai Csíkszereda egy városrésze. Leghíresebb épülete a temploma, mely a... Tovább

Király fürdő

Király fürdő: Budapest egyik kedvelt fürdőjéről van szó esetében.A Király gyógyfürdő... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!