hirdetes

Újra tombol a vírus: ez a kettő a legjellemzőbb tünet

VN

Már jól megszokhattuk, hogy ha elmúlik a koronavírus egyik hulláma, akkor jön egy másik. Újabb és újabb variánsok ütik el a fejüket, amik mind-mind más jellemző tüneteket okoznak, azonban egyben nem különböznek: nagyon fertőzőek. Már régen nem a szag, és ízlésvesztés jelzi azt, hogy valaki megfertőződött a koronavírussal, azonban van kettő olyan teljesen hétköznapinak tünet, ami egy igazi vészharangként kell, szolgáljon: tesztelni kell!

koronavírus új tünetek 2022

A koronavírus járvány még mindig tombol

Bár manapság nem esik olyan sok szó a koronavírusról, mint esett annak idején, a kezdetek kezdetén a vírus még mindig nem tűnt el. Jelenleg nincsenek szigorú szabályzások érvényben, bár a nyaralások idején azért nem árt tájékozódni, hogy más országokban mi a járvánnyal kapcsolatos helyzet. Vannak olyan régiók, ahol nagyobb a baj, és maszkot kell hordani, vagy más szabályokat kell betartani. Az Egyesült Királyságban például az ottani statisztikai hivatal adatai szerint a július 14-ig tartó héten 7 százalékkal, közel 3,8 millióra nőtt a koronavírus-fertőzések száma az előző heti 3,5 millióról. Ez az összes fertőzésre vonatkozó legmagasabb becslés április közepe óta. A probléma az, hogy a tünetek leggyakrabban megfázás szerűek, ezért sokan nem is veszik őket komolyan, holott jelenleg dupla annyi koronavírusos beteg van az országban, mint megfázással kezelt.

Mik a legjellemzőbb tünetei a koronavírusnak?

Mikor elkezdett terjedni a koronavírus, könnyebben ki lehetett szűrni, ha baj volt, egyrészt minden apró tünetből rögtön erre gondolt mindenki, másrészt pedig rögtön ízlés, és szaglásvesztést okozott. Manapság már nem olyan hangos a média sem a koronavírussal kapcsolatban, mi magunk is hajlamosabbak vagyunk csak legyinteni egy-egy tünet esetében, és már a kezdeti tünetek is teljesen átalakultak. Az újabb és újabb variánsok más-más tüneteket hoznak. Manapság a megfázásos tünetek jellemzőek a koronavírus fertőzés esetében, de van két megkülönböztető tünet. Amennyiben te is ezeket észleled magadon, fordulj orvoshoz, vagy vásárolj tesztet, manapság már minden gyógyszertárban kapni! Mi ez a két tünet? A heves torokfájás, és a fáradtság, jellemzően reggel, egy kiadós alvás után is, ami egész nap elhúzódhat. 

hirdetes

Koronavírus adatok

Hogy áll most a vírus? Mutatjuk a legfrissebb adatokat! Világszerte 590 307 399 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 435 537 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggel frissített adatai szerint. Egy nappal korábban 589 841 601 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma pedig 6 433 576 volt. A fertőzés 193 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek. A hivatalos adatok szerint a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-nek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, 92 927 095. A halálos áldozatok száma 1 037 021. Franciaországban 34 406 092 fertőzöttet és 154 104 halálos áldozatot regisztráltak. Németországban 31 535 343 fertőzöttet és 145 698 halottat tartanak nyilván. Az Egyesült Királyságban 23 634 821 a fertőzöttek száma és 186 798-an haltak meg a betegségben.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Honfoglalás

  Honfoglalás: Általános értelemben honfoglalásnak nevezzük azt a folyamatot, melynek... Tovább

Tiszántúl

Tiszántúlnak szokás nevezni Magyarország azon részét, melyet a Tisza és az ország keleti... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!