hirdetes

Ez a koronavírus már mindenkire veszélyes

VN

A koronavírus járvány már több mint egy éve szerves része a mindennapi életünknek. Korlátozások, szigorítások, feloldás, elmaradt események, szomorú statisztikák, maszkban járások, társadalmi távolság, éles ellentétek…. Ma a metrón kaptam el egy beszélgetést: „engem senki ne kábítson ezzel, ha lenne vírus már rég elkaptam volna” érkezett rá a válasz: „én nem félek, nekem ettől nem lehet semmi bajom”. Már többedszer hallok hasonló kijelentéseket, kicsit utánajártam, mi is az igazság.

A koronavírus ellen nem vagy védett

A koronavírus csak az idősekre veszélyes?

Gyakori vélekedés. Vajon igaz? „Meghalt valamennyi (egyébként ma 249), többségében idős, krónikus beteg…” adják ki minden nap a tájékoztatót. Ez alapján azt gondolhatná az ember, hogy egy fiatal makk egészséges embernek tényleg nincs mitől tartania. És nem csak azt gondolhatná az ember, hanem azt is gondolja. Ez pedig baj. Miért? Mert a fiatalok gondolva, hogy nekik nem lehet semmi bajuk házibulikat szerveznek, csoportosulnak, edzeni járnak, csoportos órákra is, és úgy csinálnak, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Közben egyáltalán nincs…

Zacher Gábor friss és ropogós nyilatkozata: „Drámai, amikor úgy megyek be vizitelni egy kórterembe, hogy az ott fekvők szinte mindegyike a gyerekem lehetne. Ilyennel azért nem találkoztunk.”
hirdetes

 

Kiemelnék csupán néhány cikk címet az elmúlt napokból:

Koronavírusban halt meg egy 37 éves bölcsődei dolgozó” (nem volt krónikus betegsége)
„Egy 33 éves férfi volt a koronavírus legfiatalabb áldozata”
„Egy 28 éves nő a koronavírus legfiatalabb áldozata”
„Újra van 16 éves halottja a koronavírusnak Magyarországon”
„Rusvai: oltani kell a kismamákat is, mert a vírusnak abortív hatása is lehet”
„Ez most nincs túltolva: egymás után hozták ki zöld hullazsákban az embereket”

hirdetes

Tényleg senki sem halhatatlan

Már egy éve tart a koronavírus járvány, és most teljesen jogosan gondolhatnád azt, hogy még élsz, miért ne lennél halhatatlan, de szerinted a 2 736 298 áldozat hozzátartozója is ezt gondolja? Mert bizony ennyien haltak már meg a koronavírus miatt világviszonylatban.  A világon 124 153 278 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 736 298, a gyógyultaké 70 451 021 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint. A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja a leginkább, ahol 29 921 099 fertőzött volt eddig, és 543 793-an haltak meg. 
Te sem vagy halhatatlan, még akkor sem, ha fiatal vagy, még akkor sem, ha nincs semmi bajod, és még akkor sem, ha már túl estél rajta, mert bizony az új mutánsokat ez sem igazán érdekli.

Még mindig nem hiszed el, hogy létezik a vírus? Akkor lapozz csak a következő oldalra! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Jáki templom

  Jáki templom: A jáki templom az egykori jáki bencés apátság monumentális... Tovább

Cipők a Duna parton

Cipők a Duna parton:  Csodás emlékmű a Duna pesti szakaszán, melyet évente sok tízezer... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!