hirdetes

Májusban érkezhet a koronavírusteszt, ami kimutatja, hogy átestünk-e már a fertőzésen

B. Á.

A Roche gyógyszergyártó vállalat májusban szeretné elindítani a koronavírus-ellenanyag tesztet, május végére, júniusra több tízmilliós készletet készíthetnek – áll a The Sun, angol lap cikkében. Nézzük, mit is jelent ez pontosan! 

Májusban érkezhet a koronavírusteszt, ami kimutatja, hogy átestünk-e már a fertőzésen

Az egészségügyi óriás nagymértékű koronavírusteszt készítését tűzte ki célul, annak megállapítására, hogy az emberek átestek-e már a fertőzésen. A Roche egyike a világ legnagyobb biotechnológiai vállalatainak, elmondták, hogy felgyorsítják az új tesztek gyártását, ez pedig áttörés lehet az országos lezárás, korlátozás befejezésében. Az antitestek-tesztek azt mutatnák meg, hogy ki esett már ár az új típusú koronavíruson és kik azok, akik ezáltal immunitást szereztek. Boris Johnson, brit miniszterelnök game-changer-nek (játékváltó) nevezte a fejlesztést, ami gyökeres változást hozhat. 

Az új teszt működése

Az új tesztet vérmintával veszik, amik azután laboratóriumba küldenek, és 18 percen belül már meg is tudják mutatni az eredményeket. A társaság a világ kormányaival együttműködve képzeli el a készletek szállítását, és arra törekszik, hogy havi termelését júniusig tízmilliós számra növelje. 

hirdetes

Az eddigi eredmények lesújtók

Sajnos az ellenanyag-tesztek előállítására irányuló közelmúltbeli erőfeszítéseket pontatlan eredmények sújtják, az Egyesült Királyság kormánya állítólag 16 millió fontot költött kétmillió hasonló kínai tesztre, amelyek nem is működtek. A Roche vezetői viszont állítják, hogy a vállalat új tesztje kiváló minőségű lesz. Geoff Twist, a Roche ügyvezető igazgatója elmondása szerint éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy minél előbb sikerüljön megalkotni a pontos és tökéletes ellenanyag-tesztet. Hozzátette, hogy együttműködnek közegészségügyi szervezetekkel validálás érdekében, a cél pedig az, hogy május közepétől fokozatosan megkezdődjön a teszt bevezetése az Egyesült Királyságban. 

hirdetes

Vannak még kérdések

Többen megkérdőjelezték, hogy képesek lesznek-e előállítani az Egyesült Királyság számára szükséges számú tesztet, ha igen, akkor sikerül-e eljuttatni azokba az országokba is, amelyek szeretnék használni ezeket a teszteket. Az jó hír, hogy egy nagy gyógyszeripari vállalat áll a kezdeményezés mögött, aminek ráadásul nagyon jó eredményei vannak a kiváló minőségű termékek előállításáról. Kíváncsian várjuk, mit hoz a jövő, ha valóban sikerül elérni azt, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű teszt készüljön, valóban forradalmi áttörést érhetünk el! (Cikkünk a The Sun írása alapján készült)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Esztergomi Bazilika

 Az egyik legszebb magyar templomról van szó személyében. Az Esztergomi bazilika, teljes... Tovább

Létrási-vizesbarlang

Létrási-vizesbarlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!