hirdetes

Fél millió tulipánnal vár a Kőröshegyi Tulipánszüret 2023-ban

VN

Akár hallottál már a korábbi években a Kőröshegyi Tulipánszüretről akár nem, idén ott a helyed! Azt kell mondanunk, hogy tényleg keresve sem lehetne ennél jobb programot találni, mintsem a tavaszi napsütéstől kéken világító Balaton mellett félmillió színes tulipánt csodálni. 

Kőröshegyi Tulipánszüret 2023 információk

Kőröshegyi Tulipánszüret 2023-ban is

Néhány éve már rendszeresen megrendezik a tulipánszüretet, ahol nemcsak meg lehet csodálni a tulipánok hadát, hanem szüretelni is lehet. Azaz néhány metszőolló segítségével a tavaszi nappalid legszebb virágait is hazaviheted, persze ez nem kötelező! Vannak, akik csak bámészkodni mennek, meg fotózni. Idén már kihelyezett tulipános fotópontok is lesznek, ahol a legszebb tavaszi képeket készítheted. Lehet ez egy egyszerű tulipánmezős tájkép a telefon hátterének, vagy családos, barátos kép is. Az élmény életre szóló lesz! Mit kell tudni a Kőröshegyi Tulipánszüretről? Mire készüljetek? Merre kell indulni? Mutatunk mindenféle hasznos infót!

Mikor lesz a Kőröshegyi Tulipánszüret 2023-ban?

Már megérkeztek a tavasz első napsugarai, szóval teljesen jogosan kezdtük el várni az ehhez hasonló tavaszi eseményeket, nem igaz? Nemsokára érkezik Magyarország legnagyobb tulipánszürete is. A Kőröshegyi Tulipánszüret 2023. április 13-23-ig tart. Minden nap 9:00-17:00 óra között várják az érdeklődőket. Személyes javaslatunk, hogy ha tehetitek, menjetek hétköznap a tömeget elkerülve. Fontos, hogy előreláthatólag lesz belépő is, viszont azt nem tudni egyelőre, hogy mennyi az annyi. Csatlakozzatok a hivatalos Facebook eseményhez, hogy ne maradjatok le semmi fontosról! Hiszen tudjátok, a tulipánok nyílását az időjárás is befolyásolhatja! 

hirdetes

Fontos információk a 2023-as Kőröshegyi Tulipánszürettel kapcsolatban

A szervezők minden évben gondosan összegyűjtik a legfontosabb információkat, hogy minden ide érkező látogató a lehető legjobban érezhesse magát, és az is tudja, hogy mit kell csinálni, aki most először veszi erre az irányt. A helyet könnyedén meg lehet közelíteni, 1200 helyes parkoló van, de a szervezők arra kérnek keresd fel a helyet zöld alternatívákkal: tömegközlekedéssel, biciklivel, vagy gyalogosan, hiszen ez jó az egészségednek, és a természetnek is. A bejáratnál van a parkoló, nem szabad a Dózsa György út/Kőröshegyi út mentén parkolni a balesetek elkerülése, és a lakók nyugalma miatt!  A tulipánokat csak éles eszközzel, száruknál levágva lehet szedni, a hagymákat tilos a földből kivenni! Egyébként metszőolló letéti díjért cserébe kölcsönözhető a helyszínen, ha nem lenne otthon, vagy elfelejtenéd vinni. Hagymákat is lehet vásárolni a gazdaságban. Kutyát is lehet vinni, de csak pórázon vezetve! Minden más fontos infót, aktualitásokat, friss képeket, a virágzás állását a Facebook eseményben lehet nyomon követni.

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kossuth-barlang

Kossuth-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A... Tovább

Magyar Vasúttörténeti Park

Magyar Vasúttörténeti Park: Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti emlékparkja... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!