hirdetes

Közeledünk, hogy értelmet kapjon az oltási igazolvány!

Bettina

Mikor és mire fog felhatalmazni vajon az oltási igazolvány? Hamarosan kiderül!

oltási igazolvány használata

A kormány előbb 4 milliós, majd 3,5 milliós oltottsághoz kötött könnyítéseket. Ez vezet majd ahhoz, hogy ha elérjük a kitűzött átoltottsági számot, akkor napokon belül nyithatnak a teraszok. A kormányzati kommunikációból az derül ki, hogy 4 milliónál lesz az eddigi nyilatkozatok alapján még nem világos funkciója az oltási kártyának. Május végére amennyiben elérjük a 6-7 millió oltást, akkor érezhetjük azt, hogy túl vagyunk a nehezén.  


Kedden (2021.04.21-én) 46 547 első dózist adtak be, így egyre inkább mínuszban vagyunk a tervhez képest.

 

Orbán Viktor 2020. április 9-i reggeli rádiós beszédében ismertette a következő hetekre vonatkozó oltási ütemet, aminek a végén az új bűvös szám áll, ami a 7 millió. Ez a lakosság (legalább az első adag oltással való) átoltottságának 70%-át jelenti. Eszerint

hirdetes

•    május elején 4 millió beoltott lesz;
•    május elejétől 7-10 nap alatt felmegy 5 millióra;
•    május közepén 6 milliónál fogunk tartani;
•    június elejére pedig „képesek leszünk” 7 millió embert beoltani.

hirdetes


Orbán Viktor ekkor azt mondta, hogy attól tart, nem lesz annyi regisztrált, mint amennyi vakcina rendelkezésre áll. És ekkor jött a szuper marketing fogásuk, hogy a kormány az átoltottsági szám növelése érdekében, ismert emberekkel kampányt indít az oltási hajlandóság erősítésére. Azonban előállhat az a helyzet is, hogy a nyitások miatt, a járvány nyomásának érzése erősen csökken az emberekben, ezért egyre kevesebben érzik majd szükségét az oltakozásnak. Ez fog ahhoz vezetni, hogy a nyáron az oltási folyamat lassulhat. De a sikert más tényezők is befolyásolhatják, mégpedig az, hogy nem érkezik elég vakcina, vagy ha érkezik is, akkor abból valami oknál fogva pont nem kérnek az oltandók.

A kormány tíznapos oltókampányt hirdetett a kínai Sinopharm-vakcinával, 45 év felett mindenkit beoltanának. Az kampány sikerének érdekében már pénzzel is ösztönöznék a fővárosi háziorvosokat, hogy kínai vakcinával oltsanak.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szigligeti vár

Szigligeti vár: A vár csodálatos környezetben, a Balaton-felvidéken, Szigliget falu mellett, a... Tovább

Törley pezsgő

Törley pezsgő: Hungarikum. Hagyomány és minőség 1899-óta. Maga a márkanév tehát immáron... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Európa Hírek Magyarország