hirdetes

A világ egyik legkülönlegesebb hídja: Krämerbrücke

VN

Erfurtot akár a hidak városának is lehetne nevezni, hiszen 158 hídja és stégje van, melyből 100 a városon keresztülfolyó Gera folyón és annak mellékágain vezet át. Mégis ebből a rengeteg hídból is képes kitűnni a Krämerbrücke, ami tényleg hihetetlenül különleges.

Krämerbrücke Európa legkülönlegesebb hídja

Miért olyan különleges a Krämerbrücke?

A Krämerbrücke igazából egy olyan egyedülálló történelmi emlék, amit mindenképpen meg kell nézni, ha a környéken járunk. Fő különlegessége, hogy a környéken ez az egyetlen mindkét oldalról átjárható, házakkal beépített híd. Még 1117-ből származik az első írásos emlék róla, szóval tényleg egy történelmi kincs, de egyébként is nagyon látványos. A forrásban arról írnak, a híd azért épült, mert egy villámcsapás következtében leégett a város akkori fa átkelője, emiatt pedig egy kőhíd építését tűzték ki. A híd azóta teleépült látványos épületekkel, amit még a kereskedők húztak fel, később pedig a kereskedő bódék favázas szerkezetű házakká alakultak, eredetileg a híd két végében még templom is állt. Annak idején igazi különlegességeket, fűszereket, papírt, selymet és az aranyműves munkáit lehetett itt megvenni.

hirdetes

Krämerbrücke a Kereskedők hídja

Krämerbrücke Európa hídjainak leghosszabb lakott épületsorozata. Eredetileg 62 keskeny épület állt a 120 méteres hosszon, de a későbbi átépítés során mindössze 32 épület maradt meg. Az egykor két hídfőtemplomból ma már csak a Szent Aegidius-templom maradt meg a híd keleti végén, ahonnan egyébként csodás a kilátás. A Kereskedők hídját galériák, kávézók és butikok szegélyezik, amelyek hagyományos kézműves termékeket, türingiai kék nyomott szöveteket, kézzel festett kerámiákat, kézzel fújt üvegtárgyakat, ékszereket, fafaragásokat, régiségeket és finom türingiai különlegességeket kínálnak – tökéletes kis szuvenír lelőhelyek. 

hirdetes

Krämerbrücke remek tavaszi úti cél

Németország középső részén, amelyet egy macskaköves utca két oldalán favázas üzletek és házak szegélyeznek, csodaszép színekben pompázó házak díszítenek…nem is gondolnánk, hogy egy ilyen ősi hídról, jobban mondva épületről van szó, mégis! Több mint 500 éve folyamatosan lakott, hosszabb ideig, mint bármely más híd Európában. Az 1325-ből származó kőből épült gyalogos híd Erfurt egyik legrégebbi világi építménye, és tényleg nagyon hangulatos. A híd még mindig fontos átjáró a helyi lakosok számára, valamint Erfurt egyik fő turisztikai látványossága. Még mindig nagyjából ugyanabban a használatban van, mint több mint 500 éve. A híd nyugati végén pékség működik.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kossuth-barlang

Kossuth-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A... Tovább

Zugligeti Libegő

Zugligeti Libegő: A budai hegyek egyik kedvenc attrakciója, mely segítségével belátható az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!