hirdetes

További jogosultságokat is kaphatnak a két oltással rendelkezők? Nézzük mi zajlik külföldön

TK
Spanyolország, Ciprus elindítaná a turizmust

A védettséget igazolók előtt, akik már be vannak oltva mindkét dózissal a Covid-19 ellenes vakcina valamelyik fajtájával, májussal kezdődően megnyitja kapuit Ciprus! Nem lesz a turistáknak szükségük már sem negatív tesztre a beutazáshoz, arról nem is beszélve, hogy karanténra sem kötelezhetőek.


Ebből a kiváltságból 65 országból részesülhetnek a beoltottak. Az Európai Unió tagállamain kívül látogathatják Ciprust májusban már Egyiptomból, Örményországból és az Egyesült Arab Emírségekből is. 


Ezt a lépést azért igyekezett meghozni a szigetország, hogy segítse annak gazdasági újraélesztésében – hiszen Ciprusnak elsősorban idegenforgalma jelentős.


Ugyanakkor, bár május 10-től megnyitja kapuit a szigetország, szigorít rendeletein

hirdetes


A turizmus fellendítésével szemben ugyanakkor a hónapokban megugrott a szigetországban a fertőzések száma. Emiatt május 9-ig újabb szigorításokat, zárlatot vezettek be. 


Ezek közé tartozik, hogy akinek nincs munkáltatói igazolása, az napi szinten egyszer hagyhatja el otthonát, valamint a kijárási tilalmat is előrébb hozták – a hetekben ez este 9 órától egészen hajnali 5-ig fog tartani.


Amerika – maszk nélkül mászkálhatnak a beoltottak


Az Egyesült Államokban a legfrissebb információk szerint azoknak, akik már mindkét dózist megkapták az oltásból egy újabb jogosultságot vehetnek igénybe.


Azok, akik érintettek, már enyhítést kaptak a maszkviselés szabályaival kapcsolatban – nem kell maszkot hordaniuk a szabadban, de természetesen, ehhez szükséges már mind a két vakcina. Ők már kisebb összejöveteleket is szervezhetnek, illetve abban az esetben sem kell odafigyelniük arcuk eltakarására, amennyiben egy még be nem oltott illető tartózkodik a közelükben. 

hirdetes


Ezzel szemben még akadnak helyek, ahol kötelező a maszk viselése még számukra is – ezek a templomok, valamint a bevásárlóközpontok.


Joe Biden az ilyen, illetve további kiváltságokkal melyek mind bel- illetve kültérre vonatkoznak igyekszik motiválni az embereket az oltásra. 

Mit gondolsz, jól teszik, hogy egyes országok már elindítják a turizmusukat?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kisalföld

Magyarország észak-nyugati csücskében találhat. Legnagyobb városa Győr, domborzata... Tovább

Hűvösvölgy

Hűvösvölgy: Budapest egyik városrésze a II. kerületben, amely közkedvelt kirándulóhely,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!