hirdetes

4 magyar hely, ahol nagyon különleges épületeket csodálhatsz meg

VN

Magyarország egy igazi kincsesbánya, mi mindig mondjuk, hogy semmi szükség nincsen arra, hogy valaki átlépje a határt, ha különlegességeket szeretne látni. Nemcsak rengeteg természeti kincs van hazánkban, hanem történelmi emlékek, különleges épületek is. Ezek közül mutatunk be most párat.

Különleges épületek Magyarországon

Budapest különleges épületei

A mi csodás fővárosunk, Budapest egy igazán izgalmas, és különleges hely, ami telis-tele van különlegesebbnél is különlegesebb épületekkel! Csak a legkiemelkedőbb épületeket próbáljuk meg felsorolni: Budai Vár, Halászbástya, Parlament, Pesti Vigadó, Párizsi udvar, Klotild-paloták, Magyar Nemzeti Múzeum, Szépművészeti Múzeum, a Szent István Bazilika. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mennyi csodás épületet lehet találni Budapest belvárosának kis utcáin bolyongva. Akárhányszor a városban sétálunk, fedezünk fel újabb kincseket. A Budai Várnegyed középkori hangulatot idéző macskaköves utcáit sem érdemes kihagyni! Gyerekekkel sétálnátok? Különleges játszóterekre ezeken a helyeken lehet bukkanni! A cikkben például a várnegyedben található Mátyás király játszóteret is bemutatjuk. 

Kaposvár különleges épületei

hirdetes

Kaposvár egy igazi eldugott kincs, Somogy megye folyamatosan pörgő motorja, és egyben a Dunántúl legjelentősebb települése. Rendszerint neves kulturális eseményeknek ad otthon, mindig van itt valami izgalmas program, de nem ezért, hanem csodás épületei miatt került be mai cikkünkbe. Kaposvár belvárosának szecessziós csodaépületei téged is minden bizonnyal elvarázsolnak majd. Kaposvárról azt kell tudni, hogy javarészt 19-20. század fordulóján épültek fel épületei. Emiatt nagyon jó állapotban fent maradtak az ennek az időszaknak nyomait hordozó mesés szecessziós épületei. Csodaszép homlokzatokat, ablakokat, és különleges szökőkutakat lehet találni a városban bolyongva, érdemes megnézni többek közözz a Csiky Gergely Színházház épületét, a Szivárvány Mozit, Zeneházát is kívülről, valamint a múzeumokat belülről is! 

hirdetes

Még egy tipp, ha már Kaposvár belvárosának különleges épületeit fedezitek fel, térjetek be a belváros legkülönlegesebb, és szerintünk legjobb éttermébe! A Memoriae étterem kaposváron a belvárosban található, szintén egy csodás épületben. De az igazi csoda belül kezdődik, már maga a hely is szép, de ami nekünk különösen tetszett, azok a csodaszép tányérokon megjelenő, különleges, és mennyeien finom ételek voltak. A Memoriae étteremben azt tetszett nekünk a legjobban, hogy legalább annyira különleges, mint Kaposvár belvárosa, ami egyébként 2010-ben elnyerte „Magyarország legszebb főtere és főutcája díjat”. Az étlapot, és minden elérhetőséget a weblapukon megtaláltok, ami ITT található.

Cikkünk itt közel sem ért véget, mutatunk még különleges épületekkel telepakolt különleges városkákat, csak lapozz egyet! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balatonfüred:

Balatonfüred: A Balaton déli partjának fővárosa, sokak szerint a legszebb balatoni település.... Tovább

Romkocsma

Romkocsma: igazi hungarikum, melyért rengeteg turista rajong. A 2000-es évek elején kezdődött... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás