hirdetes

10 különleges hely Európában, ahol nem mindennapi kalandokban lehet részed

VN
10 különleges hely Európában

4. Kappadókia

Törökország közép-anatóliai régiójában találjuk Kappadókiát, egy különleges sziklaképződményekkel tarkított, már-már mesebeli területet, amit egyszerűen kalandozásra alkotott meg a természet.

Ülj fel egy helyi ló nyergébe, és vágtázz végig a festői ösvényeken, amelyek ősi falvakat, régi, bizánci templomokat, földalatti településeket és sziklaképződményekkel teli völgyeket is érintenek. Ha teheted, bérelj egy hőlégballont is, mert ezt a vidéket fentről muszáj megcsodálni – napfelkeltekor a legszebb!

5. Snowdonia – Wales

A Snowdonia Nemzeti Park Wales legmagasabb hegyének otthona, és tele van lélegzetelállító tájakkal is. Erdőkkel borított hegyoldalak, égszínkék tavak és buja völgyek várják a kalandorokat errefelé.

A park felét kilenc hegyvonulat fedi le, amelyek tökételes hátteret biztosítanak minden túrázáshoz és fényképhez. Persze érdemes megemlíteni a szélfútta felföldeket és szurdokokat is. A leglátványosabb túraútvonal talán a 156 kilométeres Snowdonia Way, ami a park legszebb helyeit érinti.

hirdetes

6. Írország

hirdetes

Írországban is bőven van lehetőség szabadtéri kalandozásra – a legnépszerűbb időtöltés például a kerékpározás. Csatlakozhatsz többek között szervezett biciklitúrákhoz, amelyek a legszebb vidékeken vezetnek majd végig: County Kerry, County Cork területein, vagy végig a Conor Pass-on, ami az ország legmagasabb hágója.

Az útvonal bámulatos helyekre kalauzol el, ahol gyönyörű tavakat, hegycsúcsokat és az Atlanti-óceán partjait is megcsodálhatod, mindezek között pedig legelőkön pihenő bárányokat is láthatsz.

Na persze, gyalog is útnak indulhatsz, ha részletesebben is szeretnéd felfedezni a túraútvonalak egyikét.

7. Horvátország

Már a szomszédban is igazán emlékezetes élményekben lehet része azoknak, akik európai kalandozásra vágynak. A horvát tengerpartot bizonyára senkinek nem kell bemutatni, legalább is képről biztosan mindenki látta már. A part mentén százával sorakoznak a kisebb-nagyobb szigetek, amelyek felfedezése egy-egy különálló kaland lehet az utazók számára.

Lehetetlen csupán néhányat kiválasztani ezek közül – a Kornati Nemzeti Park például temérdek szigetet és tengerpartot kínál, amiken az ember bőven eltöltheti kétszer is a rendelkezésére álló szabadidőt, és még ez is csupán a teljes felhozatal egy töredékét fedi le.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dunai panoráma

Dunai panoráma: Milliók kedvence, Budapest első számú reklámarca. A dunai panorámába... Tovább

Mátyás templom

Mátyás templom: A budavári Nagyboldogasszony-templom, ismertebb nevén Mátyás-templom, Budapest... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Külföld Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!