Mutatunk néhány különleges helyet Magyarországon!

8 különleges hely Magyarországon, amiket még itthon sem ismer mindenki

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Magyarország teli van mesébe illő természeti (és mesterséges) kincsekkel, amik minden évben turisták ezreit vonzzák hazánkba. Budapest panorámáját vagy a magyar tengert senkinek sem kell bemutatni, de határainkon belül jóval több látnivaló található.

Mutatunk néhány különleges helyet Magyarországon!

Ami azonban igazán érdekes az az, hogy sokan nem is hallottak ezekről, pedig kétségtelenül a legérdekesebb magyar helyek közé tartoznak. Mi most ezen szeretnénk változtatni! Megmutatjuk, hogy milyen kincseket rejt Magyarország a legnépszerűbbeken kívül!

 

A bokodi lebegő házak

Igen, ez a hely létezik, és igen, Magyarországon van. Ezek cölöpökre épült horgásztanyák alkotják a Bokodi-tó úszó faluját. A végtelenül fotogén házakat stégeken keresztül lehet megközelíteni. A közeli erőműnek köszönhetően a tó vize egész évben meleg marad, így a horgászok még télen is űzhetik kedvenc sportjukat.

 

A Hajmáskéri Tüzérlaktanya

A laktanya épületét még a XIX. század végén, az Osztrák-Magyar Monarchia idején építették, azonban az elmúlt több mint egy évszázad során kulcsai többször is kezet cseréltek. A Balanton legészakibb pontjától nem messze található épület I. Ferenc József idején készült el, majd később a szovjet katonák, illetve egy kis ideig a náci erők is megszálltak benne. A laktanya ma már elhagyatottan áll, látogatása éppen ezért csak körültekintéssel ajánlott.

 

A Cseszneki vár

Ez a gótikus erődítmény a XIV. század során épült a Bakonyban. A történelmi jelentőségű maradványok bepillantást nyújtanak hazánk tartalmas múltjába, ugyanis a vár egy ideig nem csak magyar, hanem török fennhatóság alatt is állt. Mesés látvány nyílik innen a Kőmosó-szurdokra is.

 

Bikács 

Magyarországon számtalan gyönyörű település található, ám ha egy igazi ékszerdobozt keresel, ahova elvonulhatsz a nagyváros zaja elől, akkor Bikács a legjobb helyszín számodra. Bikács Tolna megye északi határán fekszik. 2005-ben a falu nagy változásokon esett át: a Bikács-Kistápéi út felújításra került, kialakításra került egy tóparti sétány, a kiszáradt tó felújítása is megtörtént, illetve Bikács faluközpontját szebbé tették, és egy játszóteret is építettek. 

hirdetes

 

Bikácson kifejezetten alkalmas abban az esetben, ha egy őszi wellness keretein belül kapcsolódnál ki, hiszen egy különleges wellness szálloda is megtalálható itt. A Zichy Park Hotel aktív pihenéssel, színes programokkal, wellness szolgáltatásokkal, illetve gasztronómiai különlegességekkel várja vendégeit egy gyönyörű környezetben. 

Mutatunk néhány különleges helyet Magyarországon!

A Megyer-hegyi Tengerszem

Ezt a helyet 1997-ben Magyarország legszebb természeti kincsének választották. Élég csupán egy pillantást vetni rá, és az ember rögtön meg is érti, hogy miért.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található hegyi tó eredetileg egy malomkőbánya volt, ami 1907-ben végleg bezárt. Az azóta eltelt közel egy évszázad során az esővíz feltöltötte a bányát, amiből így egy igazi kis meder alakult ki. A bánya falai a mai napig láthatók, így a tó olyan, mintha magas hegyek vennék körül.

 

A Rudas Ivócsarnok

Azt mindenki tudja, hogy Budapest még Európa szinten is igazi termál-nagyhatalomnak számít. Ha azonban az ember nem jártas fővárosunkban, akkor számos érdekességből kimaradhat, még ha közvetlen mellette is halad el.

 

A Rudas Ivócsarnok Budapest egyik ilyen rejtett kincse. Az Erzsébet híd budai vége alatt rejtőzködő létesítményben a város híres termálvizét lehet kipróbálni – méghozzá pohárból! Kénes szaguk senkit se tévesszen meg – a természetes termálvizeknek különleges gyógyító hatásuk van, ezért nem csoda, hogy belsőleg is alkalmazhatók bizonyos problémák kezelésére.

hirdetes
Mutatunk néhány különleges helyet Magyarországon!

A Pannonhalmi Bencés Főapátság

A 996-ban alapított monostor Északnyugat-Magyarország egyik legrégebbi kincse. Külön érdekesség, hogy területét tekintve a világ második legnagyobb apátsága is egyben. Megalapítása Géza fejedelem nevéhez fűződik. Ma az apátság több mint 50 szerzetes otthona és fiúkollégiumként is működik.

 

Már puszta mérete miatt megéri ellátogatni ide, de a számos építészeti stílust képviselő épületrészek is gondoskodnak az egyedi látványvilágról. A vendégek egy idegenvezető társaságában felfedezhetik az apátság nyilvános részeit, nyáron pedig orgonakoncertekre is beülhetnek a bazilika épületébe.

 

Szelidi-tó

A Bács-Kiskun megyében található sekély, sósvizű tó egy természetes, egyedi fürdőélményt kínál azoknak, akik szeretnének elszakadni a városi termálfürdők hangulatától. Egyedi összetételének köszönhetően kiválóan alkalmas idegrendszeri, hormon- és reumás problémák kezelésére, ráadásul hiányzik belőle a jellegzetes kénes szag is, ami miatt néhányan kerülik a termálfürdőket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Magyarország Magyarság

Szótár

Jedlik Ányos

Jedlik Ányos: Jedlik Ányos magyar természettudós, feltaláló. Eredeti neve Jedlik István, az... Tovább

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény: Hungarikum. A szegedi fűszerpaprikát anno Szeged környékén a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes