Kürtőskalács fesztivál

2018 Október 12. - Budapest


Idén már hatodik alkalommal rendezik meg a kürtőskalács fesztivált Budapesten a Gesztenyés Kertben. Aki szereti ezt az ínyencséget, mindenképpen ki kell látogatni valamikor ebben a 3 napban és ennie kell egy nagyon finom kürtőskalácsot.


Kürtőskalács fesztivál

A hungarikummá avatott kürtőskalács!

A kürtőskalács régi mivoltjához képest is egy könnyen megújuló édességnek számít. A szervezők a hagyományos ízek mellett várják az érdeklődőket málnás, csokicseppes, citrusos, gyömbéres ízesítéssel és még sok másfajta különleges ízre számíthatnak az odalátogatók. Azonban nem csak az ízek között lehet válogatni hanem a méretek sokasága is megtalálható lesz. Az érdeklődők vásárolhatnak “óriás”, “mini”és normál méretű kürtőskalácsot. De lesznek kürtőskalácsból készült másfajta finomságok is ilyen például a Kürtős Krémes. A szervezők oda figyeltek azokra a vendégekre is akik valamelyik összetevőre érzékenyek éppen ezért számukra vannak amik teljes kiörlésű lisztből készültek és mentesek a gluténtól és a laktóztól.

A rendezvény és a koncertek teljesen ingyen vannak, de azért ne érkezzenek üres pénztárcával mert a kürtőskalácsokért fizetni kell.


címkék: Ételek, Gasztronómia, Magyar