hirdetes

Kutatók Éjszakája: Rengeteg ingyenes program országszerte

VN

Én személy szerint imádom, amikor egy olyan nagyszabású program van készülőben, ami az egész országot megmozgatja. A Kutatók Éjszakája pont ilyen, sok-sok helyszínen sok-sok programmal készülnek a látogatóknak. A programok ráadásul teljesen ingyenesek, azonban van, amire előzetesen regisztrálni kell.

Kutatók Éjszakája programok 2023

Mi is az a Kutatók Éjszakája?

„A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.”- olvasható a hivatalos weboldalon. Emlékszem gyerekként mennyire érdekelt a kutatás világa, és pontosan el tudom képzelni mennyire kaptam volna fel a fejemet, ezen sorok hallatára. Nos, felnőttként már kicsit szélesebb látókörrel rendelkezem, és tudom, hogy a kutatás nem a tenger alatti élővilág víz alatti, mégis napfényben, és levegőhiányos állapot nélküli tanulmányozását jelenti, és nem is a felmászást a csillagok köré, azért a kutatók Éjszakájának programjai böngészése közben többször a mentés gombra kattintott az egerem… 2005 óta tartja lázban a Kutatók Éjszakája elnevezésű programsorozat hazánkat, és egyre szélesedik a programpaletta. A kutatók Éjszakáját minden év utolsó szeptemberében rendezik meg, az idei dátum: 2023. szeptember 29-30.

hirdetes

Kutatók Éjszakája 2023 programok

A honlap ígéretei szerint majdnem 150 szervező brigád, kutatók, múzeumi dolgozók, oktatási szervezetek, és sok-sok fürge kéz dolgozik azok, hogy a Kutatók Éjszakáján, mind a 200 helyszínen, mind a 2500 programon mi, vendégek nagyon jól érezzük magunkat. Hogy milyen programok lesznek pontosan? Felsorolni is nehéz lenne… Szerencsére a Kutatók Éjszakája honlapjára kattintva mindenki vidáman böngészhet a tetszésének megfelelő programokból. Vannak programok kicsiknek és nagyoknak is, az esemény megnevezésével ellentétben nem csak Éjszaka. Kiemelnék pár rendezvényt, de tényleg nem tudok, sok-sok izgalmasnak ígérkező esemény nevet tudnék felsorolni. Inkább a böngésszetek a programok között helysín szerint, az esemény típusa vagy a tudomány területe szerint, vagy akár életkor, idősáv szerint.

hirdetes

Hol lesz a Kutatók Éjszakája?

A Kutatók Éjszakája programsorozatba több száz intézmény csatlakozott, nagyon sok városban lesznek izgalmas programok, biztosan te is találsz olyat, ami hozzád közel van, esetleg egyenesen a saját városodban. A Kutatók Éjszakáján részt vevő intézmények teljes listáját itt találjátok! A választott intézményre kattintva bővebb leírást, részletes programmenetet is olvashattok! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tojásfestés technikák

Tojásfestés technikák: Húsvét alkalmával szinte mindenhol festenek vagy díszítenek tojást.... Tovább

Visegrádi Fellegvár

Visegrádi Fellegvár: A visegrádi vár erődítmény a Dunakanyarban, Visegrád városában. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!