notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 regény, ami nem maradhat ki egy kutyabarát életéből! II. rész

hirdetes

10 regény, ami nem maradhat ki egy kutyabarát életéből! II. rész

Gaál Fruzsina

Kedves Kutyabarátok!


A mai napon elhoztam nektek a tegnapi cikkem második részét, melyben további 5 lélekmelengető, felejthetetlen regényt ajánlok nektek! Azt hiszem, lesz mit olvasni karácsonyig! :)


Jó időtöltést kívánok hozzájuk!

Olvasó kutya

       

6.Benkő László: Szívhangok

Pirinyó nem más, mint egy a több ezernyi keverék kutyusból, kinek nem adatott meg a boldog, önfeledt élet: Rövid élete során annyi szenvedés érte, mint sok társát sosem. Megélte a kínzást, a könyörtelen bánásmódot, a kutyaviadalok félelmetes világát. Megpróbáltatás megpróbáltatást ért, ám e csöpp teremtmény nem adta fel, hiszen volt egy mindennél erősebb fegyvere: A szeretet. S Pirinyó adott, tanította környezetét, önzetlen módon élt. És bár nem is sejthette, parányi élete során számos dolgot tanított az emberiségnek. A történet az olvasó számára is rengeteg tanulságot hordoz, mellyel mi is fejlettebb emberekké válhatunk. Hiszen Pirinyó jobb „ember” volt, mint mi vagyunk.

Olvasó kutya

7.Sheila Hocken: Emma meg Én

Az életrajzi jellegű könyv egy gyengénlátó lány életét mutatja be, ki 20 éves korára teljesen elvesztette látását. Ő azonban nem adta fel, a legnehezebb helyzetből is képes volt felállni, s folytatta a hétköznapi emberek életét: sportolt, iskolába járt, szórakozott és dolgozott. A sors meg is jutalmazta őt, hiszen megismerkedett Emmával, a szeleburdi ámde imádnivaló vakvezető kutyával. A regény az első közösen eltöltött perctől kezdve követi végig egy életreszóló kötelék és barátság alakulását ember és hű társa között. A történet itt még koránt sem ér véget, hiszen váratlan fordulatok övezik közös életüket. A példamutató olvasmány számos tanulságot hordoz számunkra, s betekintést nyerhetünk a fogyatékkal élő emberek előtt álló nehézségekbe is.

hirdetes
Olvasó kutya

8.Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Lili, a nagycsoportos óvodás minden reggelét ugyan úgy tölti el: Minden nap ugyan azon az útvonalon megy óvodába, kétszer megkerüli a gesztenyefa melletti gödröcskét, s elsétál egy nagy zöld kerítésű ház előtt. Ez a ház azonban más, mint a többi, hiszen Lili egyik nap megpillant egy imádnivaló kiskutyust, aki első percben a kislány szívébe lopta magát. Ettől a naptól kezdve együtt játszottak, együtt uzsonnáztak, Lili még el is nevezte új barátját Pitypangnak. A közösen eltöltött önfeledt napoknak azonban egyszer vége szakadt, hiszen Pitypang hirtelen eltűnt. Lili szeretete azonban erősebb annál, mintsem hogy annyiban hagyja a dolgot. Barátja keresésére indul, melynek elején nem is sejti, milyen kalandok várnak rá az út során. A több részes, gyermekeknek szánt meseregény sokat tanít a szeretetről, a barátságról, és a kitartás fontosságáról.

Olvasó kutya

9.Megan Rix: Folti, a hős-egy kiskutya, aki segít a bajban

 A kis Joe élete gyökeresen megváltozik, amikor megismeri Foltit, a gyönyörű labrador retriever kölyköt. A szeretetteljes és odaadó gondoskodás meghozza a gyümölcsét: Folti kitűnő nevelésű segítőkutyává cseperedik. Az öröm azonban keserédes, hiszen Joe meg kell váljon legjobb barátjától. Folti ugyanis a Segítő Mancsok Egyesület kutyája, kinek feladata egy fogyatékkal élő ember életének a megkönnyítése. Megan Rix megindító regényében egy apa nélkül maradt tizenegy éves fiú és egy különleges kiskutya egyre szorosabbra fonódó barátságát követhetjük végig.

hirdetes
Olvasó kutya

10.Phyllis Reynolds Naylor: Tappancs kalandjai

Tappancs egy igazán kedves, szerethető és pajkos beagle kutyus. Az élet úgy hozta sorsát, hogy megismerhette Martyt. A kisfiú és a kiskutya első szempillantásra tudták, hogy egy fantasztikus és felejthetetlen barátság veszi kezdetét megismerkedésükkel. Martynak azonban számos nehézséggel kell szembenéznie, mire örökbefogadhatja újdonsült barátját. A kisfiú kitartása és önzetlen szeretete meghozza gyümölcsét, s Tappancs végre csodálatos, igazi otthonra és gazdira lelhet. A világsikerű trilógia bevezető része igen szívmelengető, mely bár gyermekeknek íródott, kutyabarát felnőttek számára is élvezetes olvasmány.

Olvasó kutya

Kíváncsi vagy a cikk első részére is? Az alábbi linkre kattintva könnyedén elérheted!

http://www.magyarorszagom.hu/kutyas-konyvek.html

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fehér magyar tyúk

Fehér magyar tyúk: Ha vidéken sétálgat az ember, akkor a barna tyúk mellett ez az a fajta,... Tovább

Vénusz-barlang

Vénusz-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. Az ún.... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!