hirdetes

10 regény, ami nem maradhat ki egy kutyabarát életéből! II. rész

Gaál Fruzsina

Kedves Kutyabarátok!


A mai napon elhoztam nektek a tegnapi cikkem második részét, melyben további 5 lélekmelengető, felejthetetlen regényt ajánlok nektek! Azt hiszem, lesz mit olvasni karácsonyig! :)


Jó időtöltést kívánok hozzájuk!

Olvasó kutya

       

6.Benkő László: Szívhangok

Pirinyó nem más, mint egy a több ezernyi keverék kutyusból, kinek nem adatott meg a boldog, önfeledt élet: Rövid élete során annyi szenvedés érte, mint sok társát sosem. Megélte a kínzást, a könyörtelen bánásmódot, a kutyaviadalok félelmetes világát. Megpróbáltatás megpróbáltatást ért, ám e csöpp teremtmény nem adta fel, hiszen volt egy mindennél erősebb fegyvere: A szeretet. S Pirinyó adott, tanította környezetét, önzetlen módon élt. És bár nem is sejthette, parányi élete során számos dolgot tanított az emberiségnek. A történet az olvasó számára is rengeteg tanulságot hordoz, mellyel mi is fejlettebb emberekké válhatunk. Hiszen Pirinyó jobb „ember” volt, mint mi vagyunk.

Olvasó kutya

7.Sheila Hocken: Emma meg Én

Az életrajzi jellegű könyv egy gyengénlátó lány életét mutatja be, ki 20 éves korára teljesen elvesztette látását. Ő azonban nem adta fel, a legnehezebb helyzetből is képes volt felállni, s folytatta a hétköznapi emberek életét: sportolt, iskolába járt, szórakozott és dolgozott. A sors meg is jutalmazta őt, hiszen megismerkedett Emmával, a szeleburdi ámde imádnivaló vakvezető kutyával. A regény az első közösen eltöltött perctől kezdve követi végig egy életreszóló kötelék és barátság alakulását ember és hű társa között. A történet itt még koránt sem ér véget, hiszen váratlan fordulatok övezik közös életüket. A példamutató olvasmány számos tanulságot hordoz számunkra, s betekintést nyerhetünk a fogyatékkal élő emberek előtt álló nehézségekbe is.

hirdetes
Olvasó kutya

8.Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!

Lili, a nagycsoportos óvodás minden reggelét ugyan úgy tölti el: Minden nap ugyan azon az útvonalon megy óvodába, kétszer megkerüli a gesztenyefa melletti gödröcskét, s elsétál egy nagy zöld kerítésű ház előtt. Ez a ház azonban más, mint a többi, hiszen Lili egyik nap megpillant egy imádnivaló kiskutyust, aki első percben a kislány szívébe lopta magát. Ettől a naptól kezdve együtt játszottak, együtt uzsonnáztak, Lili még el is nevezte új barátját Pitypangnak. A közösen eltöltött önfeledt napoknak azonban egyszer vége szakadt, hiszen Pitypang hirtelen eltűnt. Lili szeretete azonban erősebb annál, mintsem hogy annyiban hagyja a dolgot. Barátja keresésére indul, melynek elején nem is sejti, milyen kalandok várnak rá az út során. A több részes, gyermekeknek szánt meseregény sokat tanít a szeretetről, a barátságról, és a kitartás fontosságáról.

Olvasó kutya

9.Megan Rix: Folti, a hős-egy kiskutya, aki segít a bajban

 A kis Joe élete gyökeresen megváltozik, amikor megismeri Foltit, a gyönyörű labrador retriever kölyköt. A szeretetteljes és odaadó gondoskodás meghozza a gyümölcsét: Folti kitűnő nevelésű segítőkutyává cseperedik. Az öröm azonban keserédes, hiszen Joe meg kell váljon legjobb barátjától. Folti ugyanis a Segítő Mancsok Egyesület kutyája, kinek feladata egy fogyatékkal élő ember életének a megkönnyítése. Megan Rix megindító regényében egy apa nélkül maradt tizenegy éves fiú és egy különleges kiskutya egyre szorosabbra fonódó barátságát követhetjük végig.

hirdetes
Olvasó kutya

10.Phyllis Reynolds Naylor: Tappancs kalandjai

Tappancs egy igazán kedves, szerethető és pajkos beagle kutyus. Az élet úgy hozta sorsát, hogy megismerhette Martyt. A kisfiú és a kiskutya első szempillantásra tudták, hogy egy fantasztikus és felejthetetlen barátság veszi kezdetét megismerkedésükkel. Martynak azonban számos nehézséggel kell szembenéznie, mire örökbefogadhatja újdonsült barátját. A kisfiú kitartása és önzetlen szeretete meghozza gyümölcsét, s Tappancs végre csodálatos, igazi otthonra és gazdira lelhet. A világsikerű trilógia bevezető része igen szívmelengető, mely bár gyermekeknek íródott, kutyabarát felnőttek számára is élvezetes olvasmány.

Olvasó kutya

Kíváncsi vagy a cikk első részére is? Az alábbi linkre kattintva könnyedén elérheted!

http://www.magyarorszagom.hu/kutyas-konyvek.html

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kossuth híd

Kossuth híd: Ma már nem létező hídról beszélhetünk esetében, azonban a főváros életében... Tovább

Budapest látnivalói

Budapest fantasztikus és magával ragadó város. Nem véletlenül szerepel évek óta a... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!