hirdetes

10 regény, ami nem maradhat ki egy kutyabarát életéből! I. rész

Gaál Fruzsina

Mindannyian ismerjük a nagy klasszikusok történeteit, mint a Lassie vagy a 101 Kiskutya, melyek bearanyozták gyermekkorunk napjait. Hiányoznak ezek a könnyed és vidám, vagy akár a megható és szeretettel teli történetek? Van egy jó hírem Számotokra: Kutyás regények nem csupán gyerekek, de felnőttek számára és tucatjával bújnak meg a könyvesboltok polcain! 
Közelednek a borús, esős napok, amikor mi sem jobb program annál, mint elolvasni egy fantasztikus könyvet egy forró tea társaságában a kandalló mellett! Éppen ezért összeszedtem Nektek 10 szívmelengető regényt, amely garantáltan minden kutyabarátnak emlékezetes perceket fog szerezni!

 

Olvasó kutya

1.    Tom Ryan: Atticus nyomában


A dokumentumregény egy középkorú férfi és egy törpe schanuzer közös kalandját követi nyomon, kik elhatározzák, hogy egy tél leforgása alatt megmásszák New Hampshire 48 legmagasabb pontját, egymás után kétszer is. A céljuk igen nemes: Tom rákban elhunyt barátjára emlékére kíván pénzt gyűjteni. Az utazás igen kalandossá válik, ám az önzetlen szeretet mindennél erősebb, s együtt minden akadályt le tudnak győzni. A két kalandor élete azonban a kitűzött cél elérése után csak tovább bonyolodik: Atticus egészsége megromlik, s a megváltást ismét csak közös erővel, komoly próbatételek során érhetik el. Vajon sikerül nekik végül mindent jóra fordítaniuk? Kiderül a történetből!
 

Olvasó kutya

2.    Kate DiCamillo: Penny miatt


A költözés és családi problémák nagyon nehezen feldolgozható események egy kisgyerek számára. A tízéves Opal nehéz időszakon megy keresztül, ám a sors nem hagyja, hogy e csodálatos kislány elvesszen a világban: Egy átlagos élelmiszervásárlás során rátalál lelki társára, Pennyre, egy négylábú teremtmény formájában. Penny segít a megtört kislánynak túllépni a tragédiákon, s bátorságot ad neki olyan dolgok megtételéhez, amiket meg kell lépjen. A kislány életében fordulópont következik be: egyik kaland követi a másikat, ám az élet keserédes: A tanulás sokszor fájdalmas, nehéz feladat. A megható, olykor vidám, olykor könnyeket fakasztó történet olyan sikereket ért el, hogy mozifilm is készült belőle. 

hirdetes
 

Olvasó kutya

3.    John Grogan: Marley meg Én


Marley megtestesíti az igazi rosszcsont kiskutyát: Neveletlen, szeleburdi, s folyton valami csintalanságon töri a fejét. Ám gazdái számára mégis minden napot felejthetetlenné tesz. De hiszen mind ismerjük ezt az érzést: A kiskutyák folyton rosszban sántikálnak, s sokszor fejfájást okoznak nekünk. De ki ne tudná mindennél jobban szeretni őket mindezek ellenére? A megható történet egy gazdi naplóját testesíti meg egy felejthetetlen kutya életéről. A keveredő érzelmek sokasága között a legvidámabb percektől kezdve a legszívbemarkolóbb pillanatig mindenben része van az olvasónak. 
 

Olvasó kutya

4.    W. Bruce Cameron: Egy  kutya négy élete


A spirituális jellegű könyv egy szeretnivaló kiskutya négy életét mutatja be. Főszereplőnk, Béni a léltezés legnagyobb kérdésére keresi a választ: Miért is vagyunk mi itt a Földön? A regény során nyomon követhetjük, ahogy a kiskutya az egyik végletéből a másikba születik, szép sorjában megélve mindent, amin egy léleknek keresztül kell mennie életei során. A korcsként megélt fájdalmas és tragikus sors után gyönyörű, aranyszőrű testbe születik le hősünk. Az idilli évek azonban egyszer véget érnek, s egy másik élet következik. Új élet, új sors, új feladatok. A könyv szembesíti velünk, mit jelent egy hűséges társ és egy erős kötelék, illetve hogyan látják kedvenceink az emberi életet. Mindezt egy humoros, lényegfeltáró és megragadó történeten keresztül.

hirdetes
 

Olvasó kutya

5.    Garth Stein: Enzo, avagy az emberré válás művészete


„Mongóliában, amikor egy kutya meghal, magasan a hegyekben temetik el, hogy az emberek ne taposhassanak a sírjára. A gazdája az eb fülébe súgja azon kívánságát, hogy a kutya a következő életében emberként térjen majd vissza. 
Azt mondják, nem minden kutya tér vissza emberként, csak azok, akik készen állnak erre. 
Én készen állok.” 
A filozofikus regény egy emberi lélekkel megáldott kutya gondolatait mutatja be: Enzo beteges, eljárt felette az idő is már: de nem fél a haláltól, hiszen szent meggyőződése, hogy emberi testbe fog leszületni következő életében. A gondolatébresztő regény egy család életét mutatja be, mely olykor tragikus, olykor vidám fordulatokat él meg. A feltétel nélküli szeretetet, a hűséget, az odaadó gondoskodást és a reményt testesíti meg a történet.

 

Olvasó kutya

Kíváncsi vagy a cikk második részére is? Az alábbi linkre kattintva könnyedén elérheted!

http://www.magyarorszagom.hu/kutyas-konyvek-masodik-resz.html

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Alföldi piramisok

  Alföldi piramisok: A kunhalmok az alföldi táj sajátos formakincsei. Ezeket az 5-10... Tovább

Rudas fürdő

Rudas fürdő: A Rudas gyógyfürdő Budapest egyik, a török hódoltság idejéből megmaradt... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!