hirdetes

Végre megnyitják a Lánchidat a gyalogosok előtt

VN

„Augusztus 4-én, pénteken megnyílnak a Lánchíd két oldalán végigfutó járdák a gyalogosok előtt.”- tette közzé Facebook poszt formájában fővárosunk polgármestere a remek hírt. Azóta pedig még remekebb hírt is találtunk, ugyanis nagyszerű programokkal ünnepli az egyébként 150 éves főváros eme fontos pillanatot.

Lánchíd újranyitás 2023 augusztus

A Lánchíd felújítása véget ért?

A Lánchíd felújítás még 2021 márciusában kezdődött el, több mint 2 éve kell mellőznünk a csodás, történelmileg is nagyon fontos hidunkat, de most minden jel arra utal, hogy a felújítás végéhez közeleg! Nemcsak hogy elkészült a Lánchíd, hanem idő előtt készült el a Lánchíd, ami nem kis teljesítmény, ismerve az építőipari viszonyokat…. A polgármester egészen pontosan így fogalmazott: 

„Másfél hónappal a határidő előtt, költségkereten belül készült el a Lánchíd felújítása!
Augusztus 4-én, pénteken megnyílnak a Lánchíd két oldalán végigfutó járdák a gyalogosok előtt. Ez az átadás egyúttal a híd szerkezeti és műemléki rekonstrukciójának végét is jelenti, ezért történelmi pillanatnak számít Budapest és hazánk életében. Találkozzunk pénteken a nemzet büszkeségénél!”

A Lánchíd története

hirdetes

A legendás Lánchíd történetét ebben a cikkünkben mutattuk be! Annyit engedjetek meg nekünk most is kicsit beszéljünk a történelmi fontosságáról, arról, hogy micsoda fordulópontot is hozott annak idején, az 1842- 1849 között épült híd, az első híd a Duna felett. A hidat névadója építette, a történetet talán mindenki jól ismeri a történelem órákról, azért nem árt, ha felelevenítjük egy kicsit!

hirdetes
“Ma azt mondtam Brudernnak, hogy egyévi jövedelmemet fordítom rá, ha Buda és Pest közt híd épül, s hogy ezért, jóllehet Pesten lakni alkalmasint sohasem fogok, egyetlen krajcár kamatot vagy akár visszafizetést sem fogok követelni. Az a gondolat, hogy hazámnak fontos szolgálatot tettem, majd bőségesen kárpótol.”
Persze a történet nem volt ilyen egyszerű, nemcsak politikai gondok akadtak, hanem technológiai jellegű kihívások is. Annak idején egyetlen híd sem magasodott még a Duna felett Budapesten, és a szakembereknek nem is kis kihívást jelentett felépíteni egyet? Gondoltad volna, hogy Széchenyi István az építkezés során a Dunába esett? Hogy hogyan és miért, arról részletek ebben a cikkben!  

Lánchídavató piknik

A Lánchíd megépülése annak idején nem kis pillanat volt, de hasonlóan fontos eseménya felújított híd átadása is. Ennek méltó módja szerint meg kell ünnepelni! Piknik lesz! De nem akármilyen, hanem értelemszerűen a Lánchídon, kőoroszlánokkal, és fényoroszlánokkal, egyéb díszkivilágításokkal, a gyerekeknek Lego építményekkel, a felnőtteknek vezetett túrákkal! Lesznek dallamos programok is, izgalmas fellépők, és tényleg sok egyéb program. Piknikeztél te már a Lánchídon valaha, Ha még nem, akkor most próbáld ki, részletes programok tudnivalók ITT!  
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Paprikás csirke

Paprikás csirke: Az egyik leghíresebb magyar étel, ami Magyarország egyik legismertebbjének... Tovább

Harsányi János

Harsányi János: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1994-ben kapta meg a közgazdasági elismerést.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló