hirdetes

Így fest Lappföld télen

Sz.F., ZH

Egy biztos, erre a helyre mindenképpen el szeretnék jutni legalább egyszer az életben! Lappföld a Mikulás, és a rénszarvasok varázslatos otthona, télen mesebeli hely, mi pedig mindazok számára, akiknek nincs lehetősége arra, hogy ellátogasson ide, összeállítottunk egy listát a legkiválóbb fotókból, melyek a tél szépségét mutatják be Lappföldön! 

Télen is csodaszép Lappföld

Hol is van Lappföld?

Lappföld egy kulturális régió, amely hagyományosan a számik, vagyis a lappok szállásterülete. Észak-Európában, Skandinávia északi részén találhatjuk meg, négy ország területén: Norvégia, Svédország, Finnország és Oroszország. 

Lappföldi történelem

A területen már a legutóbbi jégkorszak végén is éltek. A 17. század végén lett Svédország és Oroszország része. A Szovjetunió szétesését követően a határon átnyúló együttműködés egyre fontosabbá vált, és a meglévő megye- és országhatárok jelentősége csökkent mind a számi, mind a többségi nem-számi népesség számára. A terület legnépesebb népcsoportjai az oroszok és a norvégok, míg a számik mindössze a népesség 5%-át teszik ki.

Függetlenségre törekvő politikai erő nincsen, de több csoport szeretne nagyobb területi autonómiát vagy erősebb önkormányzatot a régió őslakos népessége számára. A legismertebb gazdasági tevékenység a területen a rénszarvastenyésztés, bár csak a lapp lakosság kisebb része foglalkozik ezzel. Most pedig nézzük a szebbnél szebb képeket, melyek télen készültek Lappföldön, a következő oldalon folytatom, megéri lapozni egyet!                                                             

hirdetes

 

Miért utazz Lappföldre télen

Képzeld el a fagyos fákat, az ünnepi világítást és a szabadtéri szórakozást a hóban, majd egy meleg itallal való ölelkezést. Nem is kerülhetnél sokkal közelebb a téli csodaországhoz, mint Lappföldön! Lappföld Finnország és Svédország legészakibb régióit foglalja magában. Emiatt van Finn Lappföld és Svéd Lappföld is. Csodálatos meglátogatni őket egy havas kiruccanásra.

hirdetes

Nem fogsz csalódni, ha télen Lappföldre utazol. Ez az északi-sarkvidéki desztináció nem szűkölködik félelmetes természeti látnivalókban, izgalmas kirándulásokban és egyedi szállásokban.

Összegyűjtöttük a 7 legjobb tennivalót Lappföldön télen. Olvasson tovább, és merítsen ihletet a következő északi nyaralásához!

7 OK, HOGY TÉLEN LAPPFÖLDRE LÁTOGASS

1. Nézd meg az északi fény táncát


2. Élj át egy igazi sarkvidéki kalandot


3. Irány "égig" a hegyekben


4. Merülj el a karácsonyi hangulatban


5. Feltöltődés a hagyományos finnszaunákban


6. Ismerkedj meg a helyi sarkvidéki állatokkal


7. Pihenj meg egy jég- vagy hószállodában

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Félautomata fényképezőgép

Félautomata fényképezőgép: fényképezés történetében mérföldkőnek számít a... Tovább

Hologram

Hologram: A holográfia a fény hullámtermészetén alapuló olyan képrögzítő eljárás,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld