hirdetes

Állítsd helyre a látásod ezzel a módszerrel! Szemtorna!

A szemtorna egy olyan módszer, amivel számtalan szemproblémát lehet csökkenteni. Ezek a gyakorlatok segítenek rövidlátás, távollátás és szemtengely ferdülés esetén is. 

Szemtorna, látás javítás

Nem kell megvárni, amíg kialakul a szemprobléma, ha egészségesek a szemeid, akkor is kipróbálhatod ezeket a gyakorlatokat, hogy megőrizd szemeid egészségét.

 1. gyakorlat

Ülj le és tartsd a fejed egyenesen, nézz előre, majd a tekinteted lassan vidd egyre feljebb, amíg a plafont látod, a fejed ne mozogjon közben. Nézd a plafont pár másodpercig.

2. gyakorlat

A fejed tartsd egyenesen és nézz lefelé, próbálj meg minél lejjebb pillantani a szemeiddel.

3. gyakorlat

A fejed tartsd egyenesen és nézz jobbra, amennyire csak tudsz. Majd végezd el a gyakorlatot a bal oldalra is.

 

Lapozz egyet a további szemtorna gyakorlathoz!

Szemtorna, látás javítás

Lepke gyakorlat

A gyakorlat folyamán oda kell figyelned, hogy a fejed ne mozgasd, csak a szemeid mozogjanak. Ülj le és nézz baloldalra lefelé, majd jobb oldalra felfelé, ezt követően jobb oldalra lefelé és bal oldalra felfelé. Amikor elvégezted a gyakorlatot, ismételd meg.

A végtelen gyakorlata

hirdetes

A fejed legyen egyenes, csak a szemeidet mozgasd. Nyolcasokat kell leírnod a szemeiddel. Középről indulsz, majd balra nézel és felfelé, majd jobbra és lefelé, így könnyedén le tudsz írni egy nyolcast a szemeiddel. A gyakorlatot ismételd meg, majd pislogj néhányat gyorsan egymás után.

Nézd az orrod

hirdetes

Ülj le és nézz előre, a szemeiddel nézz az orrodra, ha úgy könnyebb, tedd oda az ujjad és próbáld meg azt nézni. A szemeidet lassan mozgasd, majd térj vissza az eredeti pózba és nézz előre.

Végezd el újra a gyakorlatot, nézd az orrod, majd nézz előre, utána nézz felfelé a szemöldökeid irányába. Mind a két gyakorlatot ismételd meg 7-szer.

 

Lapozz egyet a további szemtorna gyakorlathoz!

Szemtorna, látás javítás

Kövesd az ujjad

Mind a két mutatóujjaddal fogd meg az orrod és a szemeiddel figyeld az ujjaidat. Majd kicsit távolítsd el az ujjaid és a jobb szemeddel nézd a jobb ujjad, a bal szemeddel, a bal ujjad. Ne próbálj meg külön látni a két szemeddel hagyd, hogy a tekinteted próbálja követni az ujjaid. A gyakorlat nehéznek tűnhet, de ha rendszeresen elvégzed, néhány nap múlva már nem is lesz nehéz.

Kövesd az órát

Nézz előre, majd forgasd a szemeidet az óramutató irányába, majd újra nézz előre és végezd el a másik irányba is a gyakorlatot.

 

A gyakorlatokat eleinte végezd nyitott szemmel, amikor már jól mennek, megpróbálhatod csukott szemmel is. A szemtorna sokaknak segített már, de ne feledd a szemproblémáid sem egy nap alatt alakultak ki, ezért ne várd, hogy rögtön érezd az eredményt. Végezd el kitartóan a gyakorlatokat és nemsokára érezni fogod, a javulást. A következő oldalon megmutatom egy videóban az összes eddigi gyakorlatot!

Szemtorna, látás javítás

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Teller Ede

Teller Ede: az egyik, ha nem a leghíresebb magyar fizikusnak számít. Teller Ede életének... Tovább

Hortobágy

Hortobágy: Magyarország egyik legszebb vidéke, a nagy magyar Alföld szerves része. A Hortobágy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek