hirdetes

Látnivalók a Városligetben, amiket nem hagyhatsz ki

LK

A Városliget egy igazán csodálatos hely Budapesten, ahova mindenképp érdemes ellátogatni, hiszen számtalan érdekesség vár ránk a főváros ezen részén. Bemutatjuk ezek közül a legjobbakat! 

Ezeket a látnivalókat nem hagyhatod ki, ha a Városligetben jársz!

A Városliget Budapest egyik legszebb és legnépszerűbb helye. Az ezredéves ünnepségkor, a millennium idején épült meg rajta a Hősök tere, a Vajdahunyad vára, majd a közkedvelt épületegyüttes, mely tartalmazza a mesterséges tavat, a Műjégpályát, a Fővárosi Állat- és Növénykertet, a ma már bezárt Vidámparkot, a Fővárosi Nagycirkuszt, a Széchenyi fürdőt, a Szépművészeti Múzeumot és a Műcsarnokot. Most összegyűjtöttük azokat a helyeket, amiket nem hagyhatsz ki, ha ide látogatsz! 

Vajdahunyad vára 

A vár története 1896-ban kezdődik, mikor is a milleniumi ünnepségre egy olyan épületet kívántak a világra hozni, mely a magyar építészet történetét kívánja szemünk elé tárni az előző ezer évről, háromdimenziós formában. A vár Alpár Ignác tervei alapján készült, amit úgy tervezett meg, hogy ne csupán egy romantikus hangulatú vár legyen, hanem maga a történelem: egységei más-más stílust mutatnak be, kezdve a gótikus és a román stílustól egészen a reneszánszon át a barokkig. Fő motívumát az erdélyi, gótikus stílusban épült vajdahunyadi vár adta.

hirdetes

Városliget Café & Restaurant 

Az emberek többsége imád enni, mi, magyarok pedig különösen szeretjük a finom ízeket. Ha te is a gasztronómia szerelmese vagy, akkor semmiképp sem hagyhatod ki a Városligetben található éttermet, a Városliget Café & Restaurantot, ahol a finom ízek mellett csodálatos panoráma vár téged! Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni ezt a fantasztikus helyet, kattints ide: étterem Budapesten

Ezeket a látnivalókat nem hagyhatod ki, ha a Városligetben jársz!

Széchenyi Gyógyfürdő

Bár nem kifejezetten látványosság, mindenképp ki kell próbálnod, hiszen a Széchenyi gyógyfürdő Budapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is. Építését még 1909-ben kezdték meg Czigler Győző műegyetemi tanár tervei alapján. Termálvízellátását még 1938-ban átadott II. számú Szent István-kút, hidegvíz-ellátását azonban hat kisebb kút biztosítja.

hirdetes

Hősök tere

A Hősök tere kétségtelenül az egész város legfenségesebb tere. Sok más látnivalóhoz hasonlóan szintén az ország fennállásának ezredik évfordulójára, 1986-ra készült el. Az itt látható szobrok a magyar történelem kulcsfontosságú alakjait – köztük a hét vezérrel – és egyéb jelképes alakokat ábrázolnak.

A Városligeti-tó

A Városligeti-tó mind a hideg, mind pedig a meleg évszakokban kikapcsolódást kínál az ide érkezőknek. Nyáron a víztükör kellemes csónakázásra ad lehetőséget, télen pedig Európa legnagyobb szabadtéri korcsolyapályává alakítják át.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lilla-barlang

Lilla-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A lillafüredi... Tovább

Szemlő-hegyi-barlang

Szemlő-hegyi-barlang: A Szépvölgy és a Rózsadomb alatt rejtőző nagy fővárosi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyar történelem
X
Kövess minket facebookon!