hirdetes

Sorra cserélik az iskolák analóg óráját, mert a gyerekek nem képesek leolvasni

B. Á.

Elképesztő, hogy eljutottunk idáig, de sajnos igaz…A mai gyerekek nem képesek leolvasni az analóg órákat, ezért az iskolák úgy döntöttek, hogy lecserélik azokat, nézzük a részleteket! 

Analóg órák cseréje

A retró rossz?

Le kell szögeznem előre, hogy nincs bajom a fejlődés mértékével, hiszen rengeteg olyan eszközt találtak fel az utóbbi pár évtizedben, ami megkönnyíti az életünket. Ugyanakkor az is igaz, hogy számtalan dolog ment ki a divatból, és sok olyan eszköz is van, aminek értelmetlen a funkciója. Retro, made in Hungária csoportunkat azért hoztuk létre, hogy ezeket a retró dolgokat megismertessük a jelen kor emberével is, csatlakozzatok ti is, ha szeretnétek nosztalgiázni. 

Egyesült Királyság, 2020 – A (vissza)fejlődés megkérőjelezhetetlen

A régi eszközök kimennek a divatból, vagy funkciójuk értelmetlenné válik, na de az analóg órák is ilyenek? Jó kérdés, szerintem nem kellene, hogy ilyenek legyenek, de az Egyesült Királyságban mást gondolnak erről. A diákok döntő többsége nem ismeri ezt a típusú órát, ezért az a döntés született, hogy vizsgák idejére le kell cserélni a hagyományos órákat.

hirdetes

A Telegraph brit lapnak nyilatkozott Malcolm Trobe, az Association of School and College Leaders helyettes titkára: a hagyományos órákat egyre kevésbé ismerik a 18 évnél fiatalabbak, éppen ezért most digitális órákat szerelnek fel a tantermekben, így a gyerekek képesek lesznek meghatározni, hogy mennyi idejük van még hátra a dolgozat befejezéséig. 

hirdetes

Miért nem ismerik az analóg órákat? 

Sajnos vagy nem sajnos, tény, hogy szinte mindenhol a digitális jelzéssel találkozunk, nézzetek rá a telefonotokra, vagy a számítógépetekre, digitális órát fogtok látni. A diákok többsége ezeken a készülékeken éli az életét, a sok kütyünek köszönhetően ráadásul odáig is eljutottak a gyerekek, hogy nagyon nehezen tanulják meg a tollat vagy a ceruzát forgatni.

Egy ceruza mozgatásához az ujjainkban lévő öt izom erős kontrolljára van szükség, a gyerekeknek ez egyre nehezebb feladat – sokkal könnyebb okostelefont, vagy tabletet tenni a kezükbe, hogy építőkockás játékokat játsszanak rajta, mint fizikailag megtanítani őket erre. Ennek viszont az az eredménye, hogy nem fejlesztik ki azokat a képességeket, mivel a későbbiekben könnyedén megtanulhatnák a ceruzával, tollal való írást. 

Mi a véleményed erről a fejlőésről?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bakony

Bakony: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Bakony mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű... Tovább

Ilona-völgyi vízesés

Ilona-völgyi vízesés: A Magyarországon található 2 vízesés egyike. A Mátrában találjuk... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Magyarország