Ismerd meg te is a világ legdrágább éttermeit!

Az 5 legdrágább étterem a világon, amitől leesik az állad!

LK

Mindenki szereti a finom ételeket és egy-egy különleges vacsora igazi élmény lehet. De hajlandó lennél egy kisebb vagyont otthagyni néhány finom falatért? A következőkben bemutatjuk az 5 legdrágább éttermet a világon! 
 

Ismerd meg te is a világ legdrágább éttermeit!

1. Sublimotion

A világ legdrágább étterme Spanyolországban, Ibiza szigetén található. Muszáj lesz mélyre nyúlni a zsebünkben, ugyanis fejenként 1.850 dollárba (526 ezer forint) kerül egy itteni étkezés. Ez az ár egy 15-20 fogásos menüt, művészeti bemutatót és egy háromórás műsort tartalmaz. Az étterem egyszerre legfeljebb 12 főt képes fogadni.

2. Masa

A new yorki Manahattanben, az Egyesült Államokban működik az USA legdrágább étterme, ahol egy fő 585 dollárért (166 ezer forint) étkezhet!

3. Kitcho

A kaiseki (egy szertartásos japán többfogásos étkezés) szentélyének tartott étterem elképesztő vacsorákkal várja az éhes vendégeket, akiknek 600 dollár (170 ezer forint) pihen a zsebükben. A japán Kiotóban találjuk.

Ismerd meg te is a világ legdrágább éttermeit!

4. Urasawa

Az Egyesült Államok Beveryl Hillsében található az Urasawa étterem, amely fejenként 488 dolláros (139 ezer forint) árával az legmagasabb elit találkozóhelye. Asztalfoglalást szerezni nem egyszerű feladat, de a 30 fogásos étkezés érdekében megéri türelmesnek lenni. Az étterem mindössze 10 embert képes fogadni egyszerre.

5. Restaurant Crissier

2013-ban Benoit Violert választották az év séfjének Svájcban, az étterem pedig 19/20 pontot kapott a Gualt Millautól. Crissierben található a cseppet sem pénztárcakímélő hely, ahol egy fő átlagosan 415 dollárért (118 ezer forint) étkezhet.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kettős népszavazás

Kettős népszavazás: 2004. december 5-én került sor arra az ügydöntő népszavazásra,... Tovább

Sárga magyar tyúk

Sárga magyar tyúk: A legelterjettebb fajta az országban. Úgy hozták létre, hogy a tenyésztők... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek