notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Készítsd el a legfinomabb bundás kenyeret Te is

hirdetes

A legfinomabb bundás kenyér variációk a hét bármely reggelére

TR

A bundás kenyér minden idők egyik legkedveltebb napindítója, mivel pár perc alatt elkészíthető, és csupán néhány hozzávaló szükséges. Íme néhány exrta tipp, amivel még finomabb lehet a reggelitek!

Isteni finom bundás kenyerek

Egy kis bundás kenyér-történelem

A magyar konyha egyik legkedveltebb, olajban sütött kenyérszelete a római időkből származik, akkor Armer Ritternek (szegény lovag) hívták. Később Apicius által írt ’De re coquinaria’ című szakácskönyvben „téli búzás süteményként” jelent meg receptje. Az akkori leírás alapján tejben megforgatták a kenyérszeletet, olajon megpirították és mézzel leöntve került az asztalra.

Manapság a legáltalánosabb elkészítése, hogy a felvert, enyhén sózott tojásba forgatják a kissé szikkadt kenyérszeleteket és kevés, de annál forróbb olajban kisütik. Sokan a tojáshoz kevernek egy kis tejet is. Tálalásnál pirospaprikával is meghintik. 

Isteni finom bundás kenyerek

Francia bundás kenyér

Hozzávalók: 

  • 4 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél dl tej
  • a sütéshez olaj


A tojásokat verjük fel, majd keverjük össze a tejjel és a két fajta cukorral. Mártsuk bele a kenyereket és a forró olajban süssük őket arany barnára. Lekvárral és gyümölcsökkel fogyaszthatjuk. 

hirdetes

Töltött bundás kenyér 

Hozzávalók:

  • 6 szelet kenyér
  • 4-5 szelet sonka
  • 5 dkg reszelt sajt
  • kis doboz tejföl
  • 4 tojás


Fogjunk egy szelet kenyeret és kenjük meg tejföllel. Helyezzünk rá egy szelet sonkát és szórjuk meg a reszelt sajttal. Miután rátettük a másik szelet kenyeret, rögzítsük a szendvicset egy fogvájóval és úgy forgassuk meg az enyhén sós felvert tojásban. Sütés után távolítsuk el a fogvájókat. 


Ha kedvet kaptál bármelyik bundás kenyérhez, készítsd el holnap reggel Te is! 

Ha pedig németországban szeretnél magyar ízeket kóstolni, akkor kattints ide: weinachten um München

Isteni finom bundás kenyerek

Francia bundás kenyér

Hozzávalók: 

  • 4 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél dl tej
  • a sütéshez olaj
hirdetes


A tojásokat verjük fel, majd keverjük össze a tejjel és a két fajta cukorral. Mártsuk bele a kenyereket és a forró olajban süssük őket arany barnára. Lekvárral és gyümölcsökkel fogyaszthatjuk. 

Töltött bundás kenyér 

Hozzávalók:

  • 6 szelet kenyér
  • 4-5 szelet sonka
  • 5 dkg reszelt sajt
  • kis doboz tejföl
  • 4 tojás


Fogjunk egy szelet kenyeret és kenjük meg tejföllel. Helyezzünk rá egy szelet sonkát és szórjuk meg a reszelt sajttal. Miután rátettük a másik szelet kenyeret, rögzítsük a szendvicset egy fogvájóval és úgy forgassuk meg az enyhén sós felvert tojásban. Sütés után távolítsuk el a fogvájókat. 


Ha kedvet kaptál bármelyik bundás kenyérhez, készítsd el holnap reggel Te is! 

Ha pedig németországban szeretnél magyar ízeket kóstolni, akkor kattints ide: weinachten um München

Forrás: Femina.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Hungarikumnak számítanak. Pontos eredete nem ismert, azonban nagy... Tovább

Lendvai vár

Lendvai vár: manapság sajnos Szlovéniában található, pedig nemzeti értékünknek számít. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Magyarság Retró Történelem