hirdetes

Tavaszváró finomságok: a 3 legfinomabb sajttorta receptje

VN
top 3 sajttorta recept

A nutellás sajttorta elkészítése

Ennél a sajttortánál is az alap elkészítésévl kezdünk, összetorjuk a kekszet, megolvasztjuk a vajat, és ezeket összedolgozzuk a méz hozzáadása után, majd a tortaforma aljára nyomkodjuk, úgy, hogy az aljára is jusson, és ezt hűtőbe tesszük. Miközben hűl, az étcsokit vízgőz felett olvasztjuk a nutellával, s amikor felolvadt, hozzáadjuk a mascarponét, és szép egyenletesre keverjük. Az így kapott csokis-nutellás masszát a tortaalapra halmozzuk, szépen eloszlatjuk, és lényegében készen is vagyunk a nutellás sajttortával. Érdemes a tortát 1 nappal a tálalás előtt elkészíteni, hogy jól áthűljön és összeálljon, az ízek összeérjenek. A tetejét tálalás előtt díszíthetjük gyümölcsökkel! 

Epres sajttorta

Végezetül pedig az epres sajttorta sem maradhat le a listáról. Egy igazi klasszikus finomság, amit természetesen bármilyen más gyümölccsel el lehet készíteni, ami éppen otthon van, vagy akciós a sarki boltban.

hirdetes

Hozzávalók az epres sajttortához

16 dkg zabkeksz
8 dkg vaj 
40 dkg natúr krémsajt
2 púpozott evőkanál cukor
2 db citrom leve és reszelt héja
8 teáskanál méz
120 g natúr joghurt
1,4 dl tej
3 dl habtejszín
12 evőkanál eperdzsem
4 teáskanál zselatin

hirdetes
2 csomag tortazselé 
20 dkg eper

Az epres sajttorta elkészítése

Ennél a sajttortánál is a kekszes alappal kezdjük: a kekszet összetörjük, a vajat megolvasszuk, összekeverjük, és a tortaforma aljába tesszük, belenyomkodjuk, és mehet is a hűtőbe. Amíg a kekszes sajttortaalap pihen addig elkezdjük készíteni a krémet: a habtejszínt felverjük tejszínhabnak, közben tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a zselatint krémsajtot összekeverjük a citrom levével, héjával, a cukorral és a mézzel, majd hozzákeverjük az eperdzsemet, a natúr joghurtot, és végül a tejben feloldott zselatint is hozzáadjuk. Az így kapott masszát a tejszínhabhoz keverjük. Jöhet a torta összeállítása, amihez szükség lesz az alapra a krémre, és a már összevágott eprekre is: a tortaforma oldalára félbe vágott epret “tapasztunk”, a formába öntjük a masszát, majd a torta tetejére is félbe vágott eperszemeket teszünk. Mehet a hűtőbe. Elkészítjük az eperzselét, majd amikor a folyadék kihűlt, a torta tetejére kanalazunk annyit, hogy az eperszemeket ellepje. Dermedésig hűtjük.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

1848/49-es Forradalom és Szabadságharc: Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc... Tovább

Dobos torta

Dobos torta: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A dobostorta megalkotója Dobos C.... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!