hirdetes

A 21 leggyönyörűbb település Magyarországon - 1. rész

LK ,Szeder

Magyarország egyszerűen csodálatos, bemutatjuk a 21 legkülönlegesebb települést kis hazánkban, ahova neked is mindenképp el kell jutnod!  

A legcsodálatosabb települések Magyarországon

Magyarország Közép-Európa egyik legérdekesebb országa, és ebben rengeteg külföldi is egyet ért. Amikor az ember az idegen nyelvű turista-weboldalakat böngészi, számos magyar nevezetességet lát kiemelve Európa kihagyhatatlan kincsei között felsorolva. Elég csak a térség legnagyobb tavára, a Balatonra gondolni, de ott van még a gyógyító erejű hévízi termálvíz, vagy az élettel teli, mindig nyüzsgő Budapest.

Hazánkat azonban nem csak az ilyen híres kincseiért kedvelik az ide látogatók – temérdek olyan településre lehetünk büszkék, amik meglátogatása után a turisták minden barátjukat szűntelenül próbálják meggyőzni arról, hogy látogassanak el ők is Magyarországra. Íme 21 a legnépszerűbbek és legszebbek közül!

Ezeket a magyar városokat és azok tulajdonságait emelik ki a külföldi turistaoldalak:

1. Budapest

Nem is kezdődhetne mással ez a lista, mint Budapesttel. Magyarország fővárosa az ország leglátogatottabb helyei közé tartozik. A Duna-folyó két partján fekvő összetett város körülbelül 2 millió ember otthona. Ennek a lélekszámnak legnagyobb része a fővárosi területen található, ami az Európai Unió 7. legnagyobb ilyen városrészének számít. Budapest tele van történelmi és kulturális kincsekkel, amiket lehetetlen egyetlen nap, vagy akár egyetlen hét alatt végignézni. Budapesten található emellett a Városliget is, ami a világ első, mindenki számára nyitottá nyilvánított parkja. A millennium idején épült meg rajta a Hősök tere, a Vajdahunyad vára, majd a közkedvelt épületegyüttes, mely tartalmazza a mesterséges tavat, a Műjégpályát, a Fővárosi Állat- és Növénykertet, a ma már bezárt Vidámparkot, a Fővárosi Nagycirkuszt, a Széchenyi fürdőt, a Szépművészeti Múzeumot és a Műcsarnokot. Ha te is ezen a környéken jársz, nem hagyhatod ki a Városliget Café & Restaurant különlegességeit sem, amik Budapest romantikáját idézik. Tudj meg többet az étteremről ide kattintva: Étterem Budapesten 

hirdetes

2. Hévíz

Egy másik látogatottság szempontjából toplistás város Hévíz, ami Európa szerte híres gyógyító erejű termálvizéről. A helyi tó, amely a várossal egy néven osztozik hideg és melegvízű forrásokat is tartalmaz, amelyek egész évben garantálják, hogy az itteni fürdőzés igazi élmény legyen. A víz a hidegebb időszakokban 24, nyáron akár 38 fokos is lehet.

3. Siófok

A Balaton déli partvidékén terül el Siófok városa, ami méltán híres nyüzsgő éjszakai életéről és páratlan partszakaszairól. Minden évben temérdek ember látogat el ide, hogy átadja magát a bulizásnak, miután megmártózott a Balaton vizében.

4. Győr

Győr Magyarország üzleti életének egyik legfontosabb szereplője, és az ország hatodik legnagyobb városaként tartják számon. Számos dolog vonzza ide az embereket, úgymint múzeumok, bárok és éttermek, amiknek felfedezése napokig is eltarthat.

5. Sopron

hirdetes

Sopron városa a magyar-osztrák határ magyar oldalán helyezkedik el a Fertő-tó partja mellett. A város telis-tele van történelmi emlékekkel, és egészen a Római Birodalom idejéből is találhatók itt építészeti ereklyék, csakúgy, mint a középkorból is.

6. Balatonfüred

Balatonfüred egy méreteit tekintve kisebb város, és a Balaton északi partvidékén található. Rendkívül népszerű a vitorlázás kedvelői között, de a horgászok is előszeretettel látogatják meg Balatonfüredet néhány méretes fogás reményében. A nyáron 20 fokos víz tökéletes egy kis úszkálásra.

7. Pécs

Pécset Magyarország ötödik legnagyobb városaként tartják számon. A város a Mecsek-hegység lábánál fekszik. A város mai területén egykor a kelták és rómaiak is megszálltak, erre pedig a számos történelmi jelentőségű műemlék a bizonyíték.

8. Eger

Eger városának közvetlen környékén több természetes forrás is található, az emberek pedig már évszázadok óta látogatják a városban kialakított fürdőket. Ez a történelmi épületekből is látszik.

9. Debrecen

Magyarország második legnagyobb városa nem más, mint Debrecen. A város virágzó zeneiparának és színvonalas zeneoktatási intézményeinek köszönhetően várt ismertté. A nemzet leghíresebb zenekarai közül nem kevés származik Debrecenből, éppen ezért a mai napig több feltörő zenész utazik ide, hogy szerencsét próbálhasson.

10. Szeged

Szeged nem sokkal marad le Debrecen mögött az ország harmadik legnagyobb városaként. A nemzet egyik legnívósabb oktatási intézménye, a Szegedi Tudományegyetem is ebben a városban található. A város továbbá az 1931 óta megtartott szabadtéri játékai miatt is népszerű.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dekoráció

Dekorációs ötletek, melyekkel szebbé teheted otthonod, lakásod és környezeted. Karácsonyi,... Tovább

Csabai kolbász vagy csabai vastagkolbász

Csabai kolbász vagy csabai vastagkolbász: Hungarikum. A Csabai kolbász mai formájának... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság
X
Kövess minket facebookon!