hirdetes

A legjobb állatkertek listája Magyarországon- tökéletes program kicsiknek és nagyoknak

VN
Top 5 legjobb állatkert Magyarországon

Sóstó Zoo – Nyíregyházi Állatpark

A fővárosi állatkert mellett talán a legnépszerűbb a Nyíregyházi Állatkert, ami szintén nagyon sok állatnak ad otthont, és izgalmas elemekkel van felszerelve. Van a környéken skanzen, kalandpark, és bőven akad kirándulási lehetőség is, de csak az állatkert bejárására érdemes legalább egy napot szánni. A 30 hektáros terület nem egyszer megkapta az Európa legjobb állatkertjének járó címet. Valamennyi kontinens állatai megjelennek itt, nemcsak kellemes időtöltés itt sétálni, hanem nagyon tanulságos is, sok mindent meg lehet tudni a világ állatairól itt, felsorolni is nehéz lenne, mennyiféle állat van itt, ha csak a legfontosabbakat említjük: fehér tigris és oroszlán, afrikai elefánt, komodói sárkány, medve, tigriscápa, indiai orrszarvú és gepárd is. Felnőtt jegy 3900 HUF, diák, nyugdíjas, gyerek 2600 HUF, nyitva tartás: 9:00 - 17:00 (Pénztár nyitva tartás 16:30).

hirdetes

Xántus János Állatkert – Győr

Már a neve is különleges a győri állatkertnek. Régen főleg Magyarországon őshonos állatokat tekinthettünk meg, azonban egy program keretében az állatkert számos új kifutóval bővül és főépülete is felújításra kerül, valamint rengeteg egzotikus állat is kapott otthont. Legkülönlegesebb része a Füles-bástya, ahol egy 200 köbméteres paludáriumban megcsodálhatjuk az Amazonas élővilágát. Az afrikai állatok teszik ki a legnagyobb részt és a legnagyobb fajszámot is. Utánuk következnek a dél-amerikai, illetve ázsiai állatok. Felnőtt jegy: 3100 HUF, nyugdíjas, gyerek 2200 HUF, diák 2300 HUF, nyitva tartás Október 1-től október 31-ig: 10. 00 - 18. 00, november 1. után 10. 00 - 17. 00. 

hirdetes

PécsZoo

A pécsi állatkert a Dél-Dunántúl legnagyobb és legtöbb fajnak otthont adó állatkertje: 1960 óta mutatja be a Föld élővilágának legkülönbözőbb állatait, közel 250 faj több, mint 1000 egyedét. Van hatalmas akvárium-terrárium különleges tengeri élőlényekkel, olyanok, mint szirti cápa és császár halak. Gyakorlatilag 6 kontinens élőlényei kerülnek bemutatásra Pécsett az állatkertben. Kicsik és nagyok találkozhatnak itt oroszlánokkal, zebrákkal, vízilovakkal, pumával, leopárddal, fehér bengáli tigrissel, csimpánzzal, szurikátával, illetve olyan Európában honos állatokkal is, mint a barna medve, aranysakál, kárpáti hiúz. Látogatási idő: Október 31-ig 9:00–17:00, November 1-től 9:00–16:00, jegyár 2800 HUF, kedvezményes diák, nyugdíjas 2000 HUF, 14 éves kor alatt 1800 HUF.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Paprikás csirke

Paprikás csirke: Az egyik leghíresebb magyar étel, ami Magyarország egyik legismertebbjének... Tovább

Fehér hortobágyi racka

Fehér hortobágyi racka: Aki járt már a Hortobágyon, az az út mellett lépten-nyomon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!