hirdetes

Ezeken a legjobb budapesti napfelkelte néző helyek

VN

A legszebb helyek napfelkeltét nézni Budapesten

Budapest tényleg minden fényben csodálatos – magam is meglepődöm rajta, amikor a belvárosban, vagy éppen a Duna parton sétálgatom, bemegyek valahová, egy boltba, vagy egy kávézóba, és néhány perc, egy félóra múlva kilépek, és mintha csak egy másik helyszínen lennék, újabb csodás épület motívumok lepik meg a szemem. Láttátok már a mi varázslatos fővárosunkat a napkelte fényeiben? Nagyon más, mint egyébként. Ha a tavaszi, vagy nyári csodás napfelkeltét csípitek el, akkor megcsodálhatjátok az ébredező főváros különleges fényben megvillanó színeit. Sokan inkább a naplementét nézik meg, mert ez sokkal praktikusabb időben van, és szintén csodálatos, de a napfelkeltével – én mondom-, össze sem hasonlítható, érdemes ezt is kipróbálni. De honnan? Hol a legszebb a budapesti napfelkelte? Mutatom is az én kedvenc helyeimet! Még valamikor akkor találtam őket, amikor elkezdtem egyetemre találni, egy helyi újságban olvastam róluk, szép sorban kipróbáltam, és nem csalódtam….

 

Az egyik legszebb budapesti napfelkeltét a Gellért szobor árkádjainál lehet megcsodálni

Sokan, még a helyiek is keverik. Nem a Citadelláról van szó, ami a Gellért-hegy legtetején magasodik, hanem a Gellért szoborról. A Gellért szobor, Szent Gellért püspök szobra szintén a Gellért-hegyen található, de nem a legtetején, hanem egy kicsivel az Erzsébet híd felett, kiváló rálátást nyújtva a belvárosra, és persze a dunai hídra is. Pontos cím: Szent Gellért Rakpart 16. Csodálatos élmény nézni, ahogyan az éjszaka szép lassan eloszlik, és a sötétséget a belvárosi napsütés oszlatja el. érdemes nem pontban napfelkeltére, hanem kicsivel előbb érkezni, és átélni ezt a csodás eseményt.

 

Az Árpád-kilátótól az egyik legszebb budapesti naplemente csodálható meg

Az Árpád-kilátó Budapest II. kerületében, a Látó-hegyen épült, és éppen tökéletes helyszíne annak, hogy megnézd az egyik legcsodásabb budapesti naplementét. A 360 méteres magasságból szemlélve nagyon izgalmas dolgokat világíthat meg számunkra a felkelő nap. A kőépületből láthatóak a Duna kanyargó vonalai, és a ködös párából éppen felébredő város is. Nagyon misztikus, és egyben csodálatos! Pontos cím: Budapest, Glück Frigyes út, 1025.

 

Mansfeld Péter park – az egyik legszebb budapesti naplemente

Megmondom őszintén, hogy az újságcikk előtt nem nagyon ismertem ezt, az '56-os forradalom megtorlásainak legfiatalabb mártírjáról elnevezett teret, pedig csodás kilátás nyílik innen Budapestre, és még a napfelkelte is eszméletlenül szép. Padok, és székek is vannak, ahonnan egy pohár kávával lehet várni, hogy megcsillanjanak a kora reggeli első napsugarak. Mesés hely, és tömegre sem kell számítani. Pontos cím: Budapest, Veronika u. 6, 1023.

 

A főkép csak illusztráció, mikor napfelkeltét nézek, sosem csinálok képet, inkább csak élvezem a pillanatokat, neked is ezt ajánlom! Fotókat nem tudok mutatni, úgyhogy, ha kiváncsi vagy a látványra, meg kell nézned magad!

3 legjobb budapesti napfelkelte néző hely
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szent István-barlang

Szent István-barlang:  A Szent István-barlang fokozottan védett, cseppkövekben gazdag... Tovább

Kékes

Kékes: A Kékes Magyarország legmagasabb hegyecsúcsa. Az Északi-középhegységben, a Mátrában... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság
X
Kövess minket facebookon!