hirdetes

Budapest 5 legjobb gyógyfürdője a hűvösebb őszi napokra

Magyarorszagom.hu - ZH
Top 5 budapesti gyógyfürdő

#3: A szintén kihagyhatatlan: Rudas Fürdő

A Rudas gyógyfürdő Budapest egyik leghíresebb, nagyrészt a török hódoltság idejéből megmaradt török fürdője, ami egészen pontosan még a 16. századból maradt ránk. A Rudas fürdő saját fedett úszómedencével, Budapest legmelegebb, gyógyvizes uszodájával rendelkezik, ami 29 fokos, valamint itt van a főváros legmelegebb gyógyvizes medencéje is, ami pedig 42 fokos. Egy kis érdekesség még a helyről: Az 1988-ban bemutatott Vörös zsaru című amerikai Schwarzenegger-film első jeleneteit itt forgatták. De amiért sokak kedvence, az egyértelműen a kupola medence, ahonnan remek kilátás nyílik a fővárosunkra. A fürdő még mindig ad a hagyományokra, így külön féri és női napok vannak, férfi napok: hétfő, szerda, csütörtök, péntek 12.45-ig, női napok: kedd, koedukált napok: péntek 13-tól, és hétvégén, a fürdő nyitva tartása: 6 és 20 között, éjszakai fürdőzés: szombat 22 és 3 között.

hirdetes

#4: Egy másik török gyöngyszem: Király Gyógyfürdő

A Király fürdő igazi különlegessége, hogy az egyetlen olyan, napjainkban is üzemelő fürdő a fővárosban, melyet Buda török megszállása idején építettek, egészen pontosan Arszlán budai pasa kezdte meg építését, melyet utóda, Szokoli Musztafa pasa parancsnoksága idején fejeztek be. 3 zárt gyógymedence, 1 zárt merülőmedence, 2 hőlégkamra, 1 gőzkamra, és kádfürdők várják a fürdőzni vágyókat itt. Sajnos jelenleg a fürdő zárva tart átmenetileg a koronavírus miatt kialakult járványhelyzetre való tekintettel.

hirdetes

#5: Egy eldugott kincs: Veli Bej Fürdő

Zárásként pedig egy kevésbé ismert, de már nevéből is jól láthatóan török fürdőt mutatnánk, ami egyébként a főváros egyetlen koedukált török fürdője is egyben. A holnap szerint öt különböző vízhőmérsékletű török medencéje mellett egy vadonatúj wellness részleg áll a vendégek rendelkezésére jakuzzival, két gőzkamrával, finn és infraszaunával, masszázszuhanyokkal, jégkészítő géppel, hydroxeur- és tangentorkáddal, Kneipp-sétálóval, úszómedencével és masszázzsal. Sokak szerint ez Budapest legszebb török fürdője, azonban a koronavírus miatt szintén zárva van határozatlan ideig. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai

Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai:  Magyarország és Szlovákia területén... Tovább

Hortobágyi pásztor viselet

Hortobágyi pásztor viselet: a régi időkben mindennapos viselet volt a nagy magyar Alföldön,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!