hirdetes

Melyik a legjobb hűtőszekrény 2021-ben?

Először is gondoljuk végig, hogy a beszerezni kívánt készülék „kényelmesen” elfér-e majd a konyhánkban. Aztán lehet dönteni kis vagy nagyméretű hűtőszekrény kell-e nekünk. Ha nagy a család, akkor célszerű nagyobb és tágasabb hűtőszekrényt választani, az egyedül élők, illetve a bérleményben lakók pedig a kisméretű berendezést fogják választani. 

2021 legjobb hűtői

Jelentős szempont a hűtőszekrény kialakítása, stílusa

A hűtőszekrény fontos napi használati berendezés, ez alapján a kivitel, a kialakítás és a kinézete igen lényeges szempont, továbbá illeszkednie kell a konyhai színvilághoz. A rozsdamentes acél a legnépszerűbb felület a fogyasztók körében, arról persze nem feledkezhetünk meg, hogy az ilyen készüléken nem tarthatunk a jelenleg népszerű mágneseket, mivel nem tapadnak meg rajta. Néhány új hűtőszekrény fekete rozsdamentes acél felülettel rendelkezik, amelyet egyszerű tisztítani.

Újdonságok 2021-ben

Nem mondunk talán újat azzal, hogy az LG, Samsung és Whirpool márkák kapták legutóbb is a jó minősítést. Mindezek mellett a vásárlói visszajelzések alapján az LG termékei „nyerték el” a legmegbízhatóbb márka besorolást. A Whirlpool hűtőszekrényeit általában tartósságuk és minőségük miatt becsülik nagyra. Sok háztartás hű a Whirlpoolhoz, mivel hűtőszekrényeik hosszabb ideig munkaképesek, mint más márkák, és nem igényel annyi javítást.
A modern hűtőszekrények számos remek funkcióval rendelkeznek, pl.: a kamerákkal történő wifi-csatlakozás. Nem beszélve az ECO-tudatos okoshűtőkről. Mindezek mellett a korábbi évek modelljeihez képest a jobb energiafogyasztás határozza meg a mai termékeket. A mikroprocesszor által vezérelt levegő- és páratartalom-szabályozás, valamint a hatékony kompresszorok segítenek az élelmiszerek tartósságában. Becslések szerint egy új hűtőszekrény várható élettartama körülbelül 7-10 év lehet.

hirdetes

Fontos a hűtőszekrény mérete

A kisméretű vagy kompakt hűtőszekrények jó választás kollégiumi szobába vagy kisebb irodákba. Az ilyen berendezések előnye, hogy nem sok helyet foglalnak el. A mini hűtőszekrények 50-90 literes űrtartalommal kaphatók és van elég hely az italoknak, gyorsan romlandó árunak vagy a gyakran használt tejtermékeknek (pl.: túró, tejföl, vaj). Ilyen berendezések a Star-Light, Heinner vagy Whirpool típusai.

A leggyakoribb típusú hűtőszekrény az egyajtós kialakítású, ez a modell egyetlen személynek vagy kisebb családnak tökéletes. Ezeknek a hűtőszekrényeknek csak egy ajtaja van a hűtőszekrény és a fagyasztó számára. Kisebb méretűek és átlagos kapacitásuk 165 és 280 liter között mozog. A kis méret miatt az egyajtós hűtőszekrények korlátozott polcokkal rendelkeznek. A Samsung, Whirpool Hausmeister vagy Electrolux modelljei jöhetnek számításba, nem beszélve arról, hogy kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Előzzük meg a berendezés meghibásodását

Érdemes elgondolkodni azon, hogy miért fordul elő a legtöbb hűtőszekrény-probléma nyáron. A hűtőszekrénynek a környezeti forró és párás körülmények között kell helytállnia. Gond esetén célszerű a megoldást keresni, és nem a szakemberre várni, mert később nagyobb lehet a baj. 

hirdetes

Ilyen például, ha zajosabb a készülék a megszokottnál vagy amikor a fagyasztóban lévő termékek felengednek. Egy egyszerű hőmérséklet beállítással sok pénzt és időt spórolhatunk meg.  Ügyeljünk arra, hogy vizsgáljuk meg a felhasználói kézikönyvben a modellspecifikus hőmérsékleti ajánlásokat.

Hogyan tudom a hűtőszekrényemet hosszabb ideig használni?


A hűtőszekrény belső részében olyan szellőzőnyílások találhatók, amelyek érintkeznek a hideg levegővel. Figyeljünk arra, hogy az ételek ne zárják el ezeket a nyílásokat. Mindig tiszta étel, illetve ital legyen a hűtőben. Ha romlandó terméket veszünk észre, akkor azonnal távolítsuk el, mert egyrészt kellemetlen szagot generálnak, másrészt pedig veszélyeztetik a többi áru, vagy zöldség gyümölcs élettartamát. 
Mindezek mellett ajánlott tanulmányozni az eszköz kézikönyvét, hogy megismerjük a gyártók javaslatait az élelmiszerek legjobb tárolására vonatkozóan. 
Ezeket az egyszerű tippeket betartva nemcsak meghosszabbíthatjuk a hűtőszekrény élettartamát, hanem az elkövetkező évek során a készülék problémamentesen fog működni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

II. Rákóczi Ferenc

II. Rákóczi Ferenc: Felsővadászi II. Rákóczi Ferenc (Borsi, 1676. március 27. –... Tovább

Polgár Judit

Polgár Judit: Polgár Judit az egyik legismertebb magyar sakkozó, nemzetközi nagymester,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek