hirdetes

Gyerekkel a Balatonnál? Ezek a legjobb játszóterek a Balaton partján!

VN

Gyerekkel nyaralni sosem volt egyszerű, de jó hír, hogy a legtöbb csemete egy kis játszótéri mókázással könnyen levehető a lábáról. Ezért össze is gyűjtöttük a legjobb balatoni játszótereket, amikkel igazi élményvakáció lesz a nyári balatoni csobbanás a család aprajának-nagyjának.

Legjobb játszóterek Balaton északi part
Ezeket a tök jó balatoni gyerekprogramokat se hagyjátok ki: a legjobb gyerekprogramok a Balatonnál

Legjobb játszóterek Balatonfüreden

Balatonfüred kinevezhető nemcsak a Balaton északi partjának, hanem úgy az egész Balaton központjának. Igazán nyüzsgő kulturális élet van itt minden nyáron, és még szezonon kívül is, és jó strandok is vannak, tehát igazán megéri itt nyaralni. Jó hír, hogy a legapróbb nyaralók is örömüket lelhetik itt, mert nagyon jó játszótér is van, kettő is. A füredi Kiserdőben is van két szuper játszótér, ahol a szülők madárcsicsergésben pihenhetnek a lombos fák árnyékában, miután bejárták a tanösvényt. A Kiserdőnél található a Balaton egyik legjobb játszótere, a Helka és Kelén játszótér, ami igazi mesebirodalom. Ez a balatoni játszótér Helka és Kelta legendáját meséli el a gyerekeknek olyan szuper játékokkal, mint a vár, kötél, mászóka, logikai játékok, vagy mérleghinta. De van a közelben erdei tornapálya, és kihelyezett pingpongasztalok is.

hirdetes

Mikádó játszótér Baltonfűzfőn

A Balaton partja telis-tele van különlegesnél is különlegesebb helyekkel, egyértelműen ezek közé sorolhatjuk – a legkisebbek szempontjából is- a balatonfűzfői óriás mikádó játszóteret is. Itt nem a pálcikákat kell mozgatni úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, hanem mikádó pálcikákat formáló óriás farönkök mellett lehet óriásiakat mókázni. Csendes környéken van a játszótér, bőven van árnyék, és olyan játékok találhatóak itt, mint fahír, drótkötélpálya, kötélhinta, egyensúlyozó játékok.

Toboz játszótér Balatonfenyvesen

Hát ez is milyen szuper dolog nem? El tudom képzelni a szituációt, amikor a gyerkőcök folyton folyvást azt ismételgetik az autó hátsó ülésén Balatonra menet, hogy „de anya, miért Balatonfenyves Balatonfenyves?” Majd egyszer csak kiköttök a Balatonfenyvesi toboz játszótéren, és azt lehet mondani, hogy: nézd ezért! Nagyszerű ötlet volt tobozokba játékokat rejteni. Ennek a játszótérnek az elemei tobozokat formálnak, méghozzá javarészt fából, teljesen műanyagmentesen. Egyébként Balatonfenyves nevét onnan kapta, hogy valóban rengeteg fenyő veszi körül, érdemes nemcsak játszóterezni, hanem kirándulni is egyet, közben pedig különleges tobozokat gyűjteni!

hirdetes

Kilátó játszótér Balatonföldvár

Sokak szerint az egyik legszebb panorámájú balatoni játszótér, bár ez a kicsiket aligha érdekli, a szülőket talán…. A Hajózástörténeti Látogatóközpont Kiállítás és Kilátó mellett van egy nagyon jó játszótér, amit akár a kiállítás után is igénybe lehet venni. Ilyen játékok vannak: csúszda, libikóka, hinta, rugós kocsi és hajó alakú ügyességi játszóvár. Csodás panoráma nyílik a játszótér közeli padokról a Balatonra. Nyitvatartása a látogatóközpont nyitvatartásával egyezik meg.
 

A legjobb balatoni játszóterek listája itt nem ért véget ám, lapozz egyet, a következő oldalon folytatjuk!

Forrás: Fotó: Máté Balázs

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Malév

Malév: A Malév közép-európai légi fuvarozó vállalat, Magyarország nemzeti légitársasága... Tovább

Veszprém megye

Veszprém megye a Dunántúlon található. Személyében tisztelhetjük a Balaton északi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Sport Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!