hirdetes

Levendulaszezonra készülve: a legszebb levendulatermő vidékek, a legjobb levendulások

VN
Frissítve: 2024.06.05
Frissítette: ZH

Végtelen lila mezőket nézni, mennyei levendulaillatot szippantani, meseképeket készíteni, kincseket szüretelni és esetleg csokrot kötni, vagy valami mást készíteni invitálunk titeket a nagybetűs Levendulaszezon alakalmából, méghozzá hazánk legjobb, legszebb levendulásaiba.  

A legjobb levendulások 2024

A legjobb levendulások: Tihany

Tihany levendulamezejét vélhetően mindenki ismeri, ennek ellenére megbocsájthatatlan hiba lenne nem ezzel a felütéssel indítani az ország legszebb levendulásait bemutató listát. Amit a Tihanyi Levendulásról tudni kell, hogy szép, ahogyan Tihany is szép, de népszerű, és sokan vannak. Idén a 18. levendulás eseményt szervezik meg, méghozzá az elég nagyszabású XVIII. Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek néven. Lesznek programok, és a szokott módon szüret is. Azonban levendulát szedni csak az ott vásárolt zsákokba lehet, más tároló eszközt nem lehet használni. Ez általában mindenhol így van, vásárolni kell egy zsákot, és abba annyit gyűjteni amennyit csak lehet, szeretnénk. A pontos helyszín: Tihanyi-félsziget, Tihanyba vezető (7117-es) út mellett (Gödrösi elágazó), GPS: 46.919750, 17.864778. Plusz tipp azoknak, akik szeretik Tihanyt, szeretik a levendulát, de nem szeretik a tömeget: keresd fel a tihanyi régi levendulást! Itt szedni ugyan nem lehet, de nézelődni, pihenni igen, sőt még olyan képeket is készíthetsz, amin a tömeg helyett a magyar tenger hullámai csillannak meg. A Tihanyi belső-tó partja felől lehet megközelíteni, táblák mutatják az utat!

hirdetes

Meseszép levendulás képeket szeretnél? Profi fotósunk ad néhány nagyon egyszerű, de nagyszerű tippet ehhez, KATTINTS!

A legjobb levendulások: Kőröshegyi Levendulás

hirdetes

A Kőröshegyi Levendulás egy másik olyan ikonikus, és egyben nagyon népszerű levendulás hely, amiz vétek lenne lehagyni a legjobb levendulások listájáról. Szintén a Balaton felé kell tekerni an kormányt, ha szeretnénk a végtelen lila mezők látványára felkapni a fejünket, ugyanis a hely a Balaton déli partján található. Itt tényleg mindenféle jó dologra fel kell készülni, hiszen lesznek koncertek, vannak kihelyezett fotóspontok, és ha az információink pontosak, akkor egész nyáron át tartó levendulaszüret. Egy látogató jegy 1800 Ft, levendulát szedni szintén itt vásárolható zsákokba lehet, amiknek ára 2200 Ft-nál kezdődik, a koncertekre külön kell jegyet váltani. Sok-sok infó az oldalukon ITT. Előre szólunk, hogy itt is sokan vannak!
 

Nincs még vége a legjobb levendulaszüretelő helyek listájának. Mutatunk titkos, eldugott helyeket is a következő oldalon, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dessewffy Arisztid

Dessewffy Arisztid: Cserneki és tarkeöi Dessewffy Arisztid honvéd vezérőrnagy, az aradi... Tovább

Flipper Múzeum

A Flipper Múzeum Budapest egyik legkedveltebb múzeuma, melyet érdekes módon a külföldiek... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!