hirdetes

Két magyar cukrászda is bekerült a világ legjobb cukrászdái közé

VN

Egy széles –szakmai- körökben is elismert- gasztroportál összegyűjtötte a világ 150 legjobb cukrászdáját. Neves francia péksége, olasz fagylaltozók, török baklavások, és amerikai, japán világhírű cukrászdák mellé került fel 2 magyar cukrászda is: a Daubner és a New York Café.

A világ legjobb cukrászdái között a legjobb magyar cukrászdák

Két magyar cukrászda a legjobb cukrászdák között

A 150 legjobb cukrászdád gyűjtötték össze a Tasteatlas gasztroportálon. E 150 cukrászda közé 2 magyar cukrászda is bekerült, ráadásul nagyon előkelő helyet szereztek meg. A híres gasztroportál értékelése szerint a világ 14. legjobb cukrászdája a budapesti Daubner Cukrászda, a szintén Budapesten található New York Café pedig a 32. helyre került. Mindkettő hatalmas elismerés Budapest gasztronómiájának! A Daubner Cukrászdás biztosan sokan ismerik, hiszen a több mint 100 éve – egészen pontosan 1901-ben- alapított cukrászdát Budapest egyik legjobb cukrászdájaként tartották eddig is számon. Most világviszonylatban is bizonyíthatta kiválóságát. A gasztroblogon a a Daubner dobostortáját, valamint a New York Café csokoládétortáját emelték ki, így ha megfordulnátok ezeken a helyeken, mindenképp próbáljátok ki a nagy klasszikusokat!

hirdetes

A világ egyik legjobb cukrászdája a Daubner

„A Daubner Cukrászda egy kedvelt budapesti cukrászda, amely sütemények, péksütemények és édességek széles választékáról ismert. 1901-ben alapították, és a város egyik legkiválóbb cukrászdájaként szerzett hírnevet, vonzza a helyieket és a turistákat egyaránt.” – írták az oldalon. „Számos finomsága közül a Dobos torta jellegzetes desszertként tűnik ki. A Dobos torta egy többrétegű magyar sütemény, amelyet feltalálójáról, Dobos Józsefről neveztek el, vékony piskótarétegekből, csokoládé vajkrémből és ropogós karamellmázból áll. A Daubner Cukrászdában felszolgált változat nagy dicséretet érdemel az ízek és állagok tökéletes egyensúlyáért, hűen követi a hagyományos receptet.” – folytatták.

hirdetes

A világ egyik legjobb A New York Café

„A New York Café egy lenyűgözően díszes budapesti kávézó, amelyet gyakran "a világ legszebb kávézójaként" emlegetnek. 1894-ben nyitották meg, és gyorsan írók, művészek és értelmiségiek központjává vált, és fontos szerepet játszott a város életében. kulturális színtér.”- olvasható egy kis történelmi áttekintés a gasztroblogon hazánk híres-neves kávézójáról.  „A New York-i csokitortájuk jellegzetes ételként tűnik ki. Ez a kényeztető csemege gazdag csokoládé piskóta rétegeket és sima csokoládé ganache-t tartalmaz, amelyet egy finom aranylevél díszít. A New York-i csokitorta élvezete a kávézó pazar környezetében nem csak desszertté, hanem érzékszervi kényeztetéssé is teszi.”- értékelték a kávézó-cukrászdát.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bánki Donát

Bánki Donát: Bánki Donát magyar gépészmérnök, feltaláló és egyetemi tanár. Korának... Tovább

Árpád híd

Árpád híd: Budapest főhídjainak egyike. Az Árpád híd Budapest egyik közúti Duna-hídja... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyarország