hirdetes

Szlovénia mesehelye: Ezek a legjobb programok a Bledi-tónál

VN

A Bledi-tó Szlovénia egyik legfestőibb látnivalója. Ez a kis tó tényleg minden összetevőt tartalmaz, ami egy tökéletes kiránduláshoz kellhet: egy kicsiny domb, egy lélegzetálló vár áll, meseszép sziget, izgalmas túrútvonalak, rejtett helyek – egy szóval varázslat az egész. Mutatjuk miért éri meg idén neked is meglátogatnod a Bledi-tavat, és mit érdemes csinálnod itt.

Legjobb programok a Bledi-tónál 2024 nyár

Legjobb programok a Bledi-tónál: A Bledi-sziget meglátogatása

A Bledi-sziget a Bledi-tó központja, azonban szárazföldön nem lehet megközelíteni, és talán ez is a legjobb az egészben: vízre kell szállni ezen a mesehelyen. A kalandvágyó vendégek bérelhetnek evezős csónakot, és evezhetnek a szigetre, de lehet vízibiciklit is bérelni. A tó körül rengeteg hely van, ami csónakok, vízibiciklik bérbeadásával foglalkozik, még szezon közepén is lehet találni bőven szabad járművet a tavi kalandokhoz. A parttól a szigetig nagyjából 15 percnyi evezésre van, nagyobb tapasztalatot, edzettséget nem igényel ez a táv, bátran vágjatok bele! De vannak nagyobb hajók is, úgynevezett pletnák, amik 20 ember befogadására képesek, és ahol nem kell evezni, csak hátradőlni és élvezni a mesés panoármát, friss levegőt, a hely varázslatos hangulatát. 

hirdetes

Legjobb programok a Bledi-tónál: a Bledi kívánságharang

Bled szigetén sokszor fogsz harangozást hallani. És tudod mi ennek az oka? Van egy legenda, mely szerint, aki megkongatja a Bledi harangot annak teljesülni fog a kívánsága. A történet szerint 500 évvel ezelőtt egy özvegyasszony harangot csináltatott a férje emlékére. Miközben a harangot átszállították a tavon, egy vihar lecsapott a Bledi-tóra, elsüllyesztette a csónakot, a harangot és mindenkit a fedélzeten. A pápa felszentelt egy új harangot, amelyet sikeresen elhelyeztek a templomban. Most, amikor megkongatja ezt a harangot, Szűz Mária segítségét kapja abban, hogy teljesüljön a kívánsága. Szóval mindenképpen kongasd meg te is a harangot a szigetre érve! A harangtoronyból pedig csodás kilátás nyílik, az is kihagyhatatlan! (De egy kis lépcsőzéssel jár.)

hirdetes

Legjobb programok a Bledi-tónál: Séta a Bledi-tó körül

Akik szeretnek sétálni (és azok is, akik egyébként nem) nagyon élvezni fogják a tó körül húzódó 6 km-es sétaútvonal bejárását. A kilátás gyönyörű, és útközben nagyon szép fürdőhelyekkel lehet találkozni. Átlagosan 1,5 óra az útvonal bejárása, de ha többször megállunk (márpedig élvezni a tájat, fotózni, netán piknikezni) meg kell állni, akkor természetesen tovább tart a túra. Egyes pontokról csodás kilátás nyílik a várra, és a szigetre is.
 

Lapozz, és mutatunk még nagyon jó programokat a Bledi-tónál, többek között a legszebb kilátópontot is megmutatjuk, hogy hol van!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Harry Houduni

Harry Houduni: Harry Houdini Weisz Erik  néven született 1874-ben, Budapesten. A világ egyik... Tovább

Magyar huszár

Magyar huszár: A huszár a 15. században Magyarországon kialakult könnyűlovassági fegyvernem... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!