hirdetes

A világ legkülönlegesebb és legérdekesebb fái

TR

Igazi természeti csodákként lehetne számon tartani a most következő néhány fát, melyek tagadhatatlanul a világ legszebb és legérdekesebb fái közé tartoznak. Mutatunk néhányat, gyönyörködjetek ti is! 

Nézd meg a világ legérdekesebb fáit

Majomkenyérfa 


A más néven baobabfa az afrikai füves szavannákban őshonos mályvaféle akár a 4000-5000 éves kort is megélheti, emellett törzsük kerülete akár a 30-40 métert is elérheti. Ritka lombozata alatt egy egész nyáj elfér. A nagy virágaiból pedig uborka alakú termés fejlődik mely, a majmok egyik kedvenc eledele, innen kapta a nevét is 


Sárkányvérfa


Különös módon a spárgafélék családjába tartozik ez a fa. A különleges formájú növény a Kanári-szigetek jelképévé vált. A fagymentes területeket kedveli a leginkább, botanikus kertekben is gyakran bemutatják. Ez a növény a szimbóluma a természetvédelmi területnek Tenerife szigetén. Nagyjából 12 métert magasra tud nőni, viszont lassan fejlődik, 10 évente mintegy egy métert nő, egyes példányaik akár 1000 évig is elélnek.

hirdetes
Nézd meg a világ legérdekesebb fáit

146 éves japán lilaakác fa

hirdetes

Aki látta az Avatar című filmet, az már találkozhatott a „Lelkek fája” kifejezéssel. Japánban egy 146 éves lilaakác láttán sokunknak ez jut rögtön az eszébe. Úgy néz ki, mint egy csodálatos rózsaszínes naplemente az égen, mégis kézzel tapintható közelségben vannak a virágok. Ez a 146 éves fa nagyjából 2000 négyzetméteres kiterjedéssel bír. Káprázatos, nem igaz?

Szivárvány eukaliptusz

 

A szivárvány eukaliptusz a Föld legszínesebb fájaként van nyilvántartva. A színpompás egyed a Szunda- és a Fülöp-szigeteken található. Kérge zöld alapon hosszanti vörös csíkos. Eukaliptuszok leginkább a déli féltekén találhatóak. A szivárvány eukaliptusz viszont az egyik olyan faj, amely az északi féltekén is fellelhető. Manapság ezt a színpompás fát sok helyen ültetik, főleg papír előállításhoz és díszítéshez használják.

Forrás: erdekesvilag.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Alföldi piramisok

  Alföldi piramisok: A kunhalmok az alföldi táj sajátos formakincsei. Ezeket az 5-10... Tovább

Túró Rudi

Túró Rudi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Sokak kedvence ez a kakaós masszával... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Utazás