notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg a legnevesebb egyetemeket Magyarországon!

hirdetes

A legnevesebb egyetemek Magyarországon

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ egyetemeit rangsoroló QS World University Ranksings 2018-as listáján több magyarországi egyetem is szerepel. Ezek közül az öt legmagasabbra értékelt a követező:

Ismerd meg a legnevesebb egyetemeket Magyarországon!

Szegedi Tudományegyetem

Magyarország legjobbra értékelt egyeteme a QS listán az 501-550 közé rangsorolt kategóriába került. A nemzetközi tanulmányok egyik kiemelkedő támogatójaként a Szegedi Tudományegyetem részt vesz az Erasmus programban és a külföldi hallgatók minden tanulmányi területen ösztöndíjat szerezhetnek. A legtöbb kurzust magyar és angol nyelven is tanítják és néhány alapképzés egy angol felkészítő kurzust is tartalmaz.

 

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A világszinten 651-700 kategóriába került Eötvös Loránd Tudományegyetem Budapesten található és az ország egyik legnívósabb felsőoktatási intézményének számít. 1635-ös alapításával az egyik legrégebbi is határainkon innen. Több Nobel-díjas és világhírű tudós is került már ki a falai közül. Nagyjából 28 ezer jelenlegi hallgatójából 2 ezer külföldi.

hirdetes

 

Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem szintén a 651-700 kategóriába került a 2018-as listán. Főbb épületei az ország második legnagyobb városában, Debrecenben találhatók. Az egyetem előszeretettel fogadja a külföldi hallgatókat és több kurzusa is felvehető angol nyelven. A QS szerint hat tantárgy terén is a világ vezető felsőoktatási intézményei közé tartozik.

Ismerd meg a legnevesebb egyetemeket Magyarországon!

Budapesti Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem a QS 801-1000 kategóriájába került bele. 2016-ban közel 11 ezer hallgatót foglalkoztatott, ezek közül 1400 külföldit, akik többféle nyelv (francia, angol, német) közül is válogathattak tanulmányi programjaikban.

 

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A 751-800 kategóriában szereplő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a QS több listáján is előkelő pozícióban végzett – 2017-ben például a 300 legjobb matematikai és anyagi tanulmányi felsőoktatási intézmények közé sorolták. A Corvinushoz hasonlóan több nyelven is elérhetők a kurzusok – a magyar mellett francia, német, angol és orosz is választható.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
192 321
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
386 523
Közösség

Szótár

Lillafüred

Lillafüred Magyarország egyik legszebb része. Lillafüred Miskolc településrésze, de a... Tovább

Gyufa

Gyufa: az egyik legismertebb magyar találmány. A gyufa egyik végén gyúlékony anyaggal bevont,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 201

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Magyar