notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg a legnevesebb egyetemeket Magyarországon!

hirdetes

A legnevesebb egyetemek Magyarországon

LK

A világ egyetemeit rangsoroló QS World University Ranksings 2018-as listáján több magyarországi egyetem is szerepel. Ezek közül az öt legmagasabbra értékelt a követező:

Ismerd meg a legnevesebb egyetemeket Magyarországon!

Szegedi Tudományegyetem

Magyarország legjobbra értékelt egyeteme a QS listán az 501-550 közé rangsorolt kategóriába került. A nemzetközi tanulmányok egyik kiemelkedő támogatójaként a Szegedi Tudományegyetem részt vesz az Erasmus programban és a külföldi hallgatók minden tanulmányi területen ösztöndíjat szerezhetnek. A legtöbb kurzust magyar és angol nyelven is tanítják és néhány alapképzés egy angol felkészítő kurzust is tartalmaz.

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A világszinten 651-700 kategóriába került Eötvös Loránd Tudományegyetem Budapesten található és az ország egyik legnívósabb felsőoktatási intézményének számít. 1635-ös alapításával az egyik legrégebbi is határainkon innen. Több Nobel-díjas és világhírű tudós is került már ki a falai közül. Nagyjából 28 ezer jelenlegi hallgatójából 2 ezer külföldi.

hirdetes

Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem szintén a 651-700 kategóriába került a 2018-as listán. Főbb épületei az ország második legnagyobb városában, Debrecenben találhatók. Az egyetem előszeretettel fogadja a külföldi hallgatókat és több kurzusa is felvehető angol nyelven. A QS szerint hat tantárgy terén is a világ vezető felsőoktatási intézményei közé tartozik.

Ismerd meg a legnevesebb egyetemeket Magyarországon!

Budapesti Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem a QS 801-1000 kategóriájába került bele. 2016-ban közel 11 ezer hallgatót foglalkoztatott, ezek közül 1400 külföldit, akik többféle nyelv (francia, angol, német) közül is válogathattak tanulmányi programjaikban.

hirdetes

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

A 751-800 kategóriában szereplő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a QS több listáján is előkelő pozícióban végzett – 2017-ben például a 300 legjobb matematikai és anyagi tanulmányi felsőoktatási intézmények közé sorolták. A Corvinushoz hasonlóan több nyelven is elérhetők a kurzusok – a magyar mellett francia, német, angol és orosz is választható.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar koronázási kard

A magyar koronázási kard: a koronázási kard a magyar koronázási jelvényegyüttes legfiatalabb... Tovább

Kárpát-medence

A Kárpát-medence a Kárpátok, az Alpok és a Dinári-hegység vonulatai által körbevett nagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar