hirdetes

Aratnak idén a mesebeli mézeskalácsból készült falvak – Mutatjuk a legkülönlegesebb építményeket!

ZH

Idén az egyik legnépszerűbb karácsonyi díszítéshez tartozik, hogy az egyes városok és falvak mézeskalácsból építik fel hasonmásukat, ezzel megédesítve a karácsony előtti időszakot. Évről-évre egyre különlegesebb mézeskalácsfalvakkal találkozhatunk, de idén elképesztő a felhozatal, mutatjuk a legszebb mézeskalácsfalvak listáját!

mézeskalácsfalu

Mézeskalácsból épült falvak

A karácsonyi időszakból elmaradhatatlan a mézeskalács sütés és ezt egyes városaink és falvaink is jól tudják! Igazi mesebeli kreálmányokkal édesítik meg az adventi készülődést a saját formájukra épült mézeskalácsfalvak. Most pedig összegyűjtöttük a legszebb és legvarázslatosabb mézeskalács építményeket!

1.    Geresdlaki Mézeskalácsfalu

A karácsonylázban égők számára már 14 éve kihagyhatatlan téli úti cél a Baranya megyei falu, ugyanis a régi iskola épületében elevenedik meg évről-évre a falu pontos mása mézeskalácsból. Nem csak a házakat, a templomokat és az épületeket formálják meg a készítők mézeskalácsból, de még a fák és az állatok is pontosan ugyanúgy helyezkednek el a makettben, mint a valóságban és még kisebb jelenetek is megtestesülnek benne. Az egész mézeskalácsfalvat összesen 70 kg lisztből és 30 kg porcukorból készítették el, amit ingyenesen meg is látogathatunk!

hirdetes

2.    Édes Gyönk

A Tolna megyei településen idén már 10. alkalommal készítik el a város képét mézeskalácsból, Gyönk és környékének legjellegzetesebb épületeivel. Idén 60 kg lisztet használtak fel hozzá.
 

3.    Zirci mézeskalácsfalu

Évente váltakozó tematikával elevenedik meg a Zirci Mézeskalácsfalu idén már hatodik alkalommal, mint egy meseország. A Reguly Antal Múzeumban január elejéig ingyenesen nézhetjük meg az idei kiállítást a Népi Kézműves Alkotóházban.
 

4.    Siófoki mézeskalács

2016 óta működik Siófokon a civil kezdeményezésen alapuló mézeskalács-város megalkotása, amelynek minden egyes házikóját és alkotását licitre bocsátják, amivel ráadásul jótékony célokat támogathatunk, hiszen a befolyó összegből kisgyermekes rászoruló családokat segítenek.

hirdetes
 

5.    Csömöri mézeskalácsfalu kiállítás

Csömörön idén temérdek mennyiségű adventi programon vehetünk részt minden hétvégén, emellett ráadásul egy különleges mézeskalácsfalu kiállítását is megtekinthetjük a Csömöri Tót Hagyományaink Házában. a kiállítást „A mi édes kis falunk” névre keresztelték, amiket fényekkel világítottak meg, hogy még egyedülállóbb látvány nyújthasson a hófödte mézeskalács birodalom. Egy finom forralt bor mellett gyönyörködhetünk az elképesztő építményekben minden hétvégén 14 és 18 óra között.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Müpa Budapest

MÜPA: A Müpa Budapest legfiatalabb, a 21. század eleji igényeknek maradéktalanul megfelelő,... Tovább

Aranycsapat

Aranycsapat: a magyar labdarúgás elsőszámú csapatának szokás nevezni az Aranycsapatot,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld
X
Kövess minket facebookon!