hirdetes

Európa legszebb szigetei

LK

Habár méretét tekintve Európa a kisebb kontinensek közé sorolható, kulturális és történelmi szempontból kétségtelenül a leggazdagabbak egyike is egyben. A hazai utazók nagy örömére még a kontinenst sem kell elhagyni, ha egzotikus vidékeket szeretnénk felfedezni, többé-kevésbé ismerős kulturális körülmények közepette. A következőkben Európa leggyönyörűbb szigeteire vetünk egy-egy pillantást. Te bepakoltál már az idei nyaralásra?

Bemutatjuk Európa legszebb szigeteit!

1. Capri, Olaszország

Capri szigete az olasz Campania régió részét képezi, és egyben az ország egyik legnépszerűbb turistacélpontja is. A terület már a Római Köztársaság idején is afféle üdülőhelyként szolgált, amit többek között meseszép tengerpartjainak és a már-már meseszerűen kék vizeinek köszönhet. A Gardens of Augustus, a Faraglioni-i köképződmények és a Blue Grotto névre hallgató tengeri barlang mind a közelben találhatók.

2. Korzika, Franciaország

Korzika szigetéért évszázadokig dúlt a viszály Olaszország és Franciaország között, míg nem végül az utóbbi fél tette rá a kezét véglegesen. Ennek a folyamatos odavisszának köszönhetően a helyi kultúra és a korzikai nyelv is meglehetősen színesek. Az egyik legnagyobb mediterrán szigetként Korzika elképesztő partvonallal büszkélkedik, amelyet számos erődítmény és templom tarkít.

3. Kréta, Görögország

Akiket érdekelnek az ókori civilizációk, azok bakancslistáján mindenképpen szerepelnie kell Kréta szigetének. A legnagyobb és legnagyobb görög sziget egykor a Minószi civilizáció központjaként szolgált, amelyet Európa legrégebbi feljegyzett civilizációjaként tartanak számon.

hirdetes

4. Hvar, Horvátország

Horvátország az Adriai-tenger egyik legszebb partvidékével büszkélkedik, ezért különösen nehéz csak egy szigetet választani innen. Hvarral nehéz melléfogni – csodás tengerpartjai mellett kulturális és történelmi szempontból is igen gazdag kínálatot sorakoztat fel. Mivel többször is a Velencei Köztársaság részét képezte az idők során, így több templomában is megcsodálhatjuk a neves velencei festők alkotásait.

hirdetes

Bemutatjuk Európa legszebb szigeteit!

5. Ibiza, Spanyolország

Európa legszebb szigeteinek listájáról nem hiányozhat a Spanyolországhoz tartozó Ibiza sem. Ez a mediterrán gyöngyszem a Baleár-szigetek része, és a kontinens egyik legnépszerűbb bulihelyszíne is egyben. A partihangulat mellett számos történelmi érdekességet is kínál azok számára, akik érdeklődnek Európa múltja iránt.

6. Wight-sziget, Egyesült Királyság

A Wight-sziget talán nem a legegzotikusabb az összes európai sziget közül, de ettől függetlenül mindenképpen megér egy látogatást. Történelme egészen az őskőkorszakig nyúlik vissza, a köztudatba azonban Viktória királyné és férje, Albert herceg jóvoltából robbant be, akik itt építették fel az Osborne House névre keresztelt reneszánsz stílusú palotájukat, amely téli otthonukként szolgált.

7. Madeira, Portugália

A focirajongók közül sokan csak Cristiano Ronaldo szülőföldjeként ismerik Madeira szigetét, azonban ez a hely jóval több ennél. A sziget több meseszép templom és kastély hazája, a Laurel erdő pedig temérdek egzotikus állat- és növényfajt sorakoztat fel. A sziget több része is az UNESCO védelme alatt áll mint a világörökség részei.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eladó lakás Fonyód

Eladó lakás Fonyód A fővárostól mindössze másfél órára fekszik hamisítatlan, csodás... Tovább

Vass Imre-barlang

Vass Imre-barlang: Az Aggteleki-karszt egyik legjelentősebb alakult ki a Vass Imre-barlang, amely... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!