hirdetes

A 21 leggyönyörűbb település Magyarországon - 2. rész

LK ,Szeder

Magyarország egyszerűen csodálatos, hiszen számtalan különleges települést találhatunk kis hazánkban, melyek közül nehéz kiemelni a legjobbakat. Bemutatjuk most azonban 21 legkülönlegesebb települést kis hazánkban, ahova neked is mindenképp el kell látogatnod! 

Magyarország legcsodálatosabb települései

11. Keszthely

A Balaton nyugati partszakaszának felfedezése közben az ember előbb-utóbb eljut Keszthely városába. Ez a hely a tó partján található legnagyobb teleülés, és ehhez méltó szórakozási lehetőségeket kínál a látogatóknak mind minőségben mind mennyiségben. A város területén már a Római Birodalom idején is éltek emberek, ami a mai lakosok szójárásában is hallható.

12. Miskolc

175 ezer lakos nevezi otthonának Miskolcot, amely Magyarország északi részének egyik legjelentősebb városa. Az utóbbi időkben Miskolc egyre nagyobb népszerűségre tett szert a turisták körében. Többévszázados történelemmel rendelkező helyek találhatók a városban, de már magáért a helyi aquaparkért is érdemes ellátogatni ide.

13. Bük

Bük a Répce-folyó partja mentén fekszik. A város legöregebb épülete egy 12. században épült templom. Persze az elmúlt korok építészetét számos más alkotás is képviseli, legfőbb turistacsalogatója azonban a helyi fürdőkomplexum.

14. Esztergom

Nem messze Magyarország fővárosától, a Duna-folyó partján található Esztergom. A település közvetlenül a szlovák határ mellett terül el. A város 250 évig Magyarország központja volt, de a mai napig fontos szerepet játszik a nemzet kultúrájában.

hirdetes

15. Sárvár

A listán szereplő sok más városhoz hasonlóan Sárvár is vízközelben helyezkedik el, ez esetben a Rába-folyó mentén. Kisebb népessége ellenére igazán népszerűnek számít a Magyarországot felfedezni kívánó turisták szemében. A városban egy vár és egy múzeum is található, ahol az ország első kiadott könyve készült.

16. Mosonmagyaróvár

Az ország északnyugati részén találjuk Mosonmagyaróvár városát. A település hosszú neve a legtöbb külföldi számára külön kihívást jelent, de még a helyiek is gyakran csak Óvár-ként emlegetik. A város ad otthont a híres Hansági múzeumnak.

17. Tihany

Ha ellátogatunk a Balaton északi partszakaszára, akkor rábukkanhatunk a Tihany nevű kincsre. A falu a megegyező nevet viselő félszigeten fekszik. Az egész környék történelmi jelentőségű körzetnek számít, hiszen Tihany több régi épület otthona, köztük az 1055-ben épült Tihanyi apátsággal.

18. Szentendre

Az ország egyik legnépszerűbb turista célpontja nem más, mint Szentedre. A Duna mellett elfekvő város nem messze található a fővárostól – a településen megtekinthetjük a nemzet leghíresebb múzeumjait. Művészeti galériái mellett Szentendre a helyi Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeuma miatt is népszerű a látogatók között.

hirdetes

19. Kecskemét

Kecskemét az év bármely időszakában gyakran látogatott város. Az ország térképét tekintve kifejezetten központi pozícióban helyezkedik el azon, ezért fontos csomópont a tőle nagyjából egyenlő távolságra található turista-favoritok között (Budapest, Szeged, Duna, Tisza, stb.)

20. Tata

A Vértes és a Gerecse hegységek között bújik meg Tata városa. A város az ország északnyugati területének egyik legfelkapottabb célpontjává vált a turisták között, mert különösen nyugodt és békés városnak számít.

21. Nyíregyháza

Nyíregyháza Magyarország egyik legnagyobb városa, a hozzá tartozó méretes fürdővel együtt. A fürdőkomplexum egy természetes tóból, egy kültéri termálmedencéből, egy fürdőépületből, vízi parkból és egy szauna részlegből áll. A helyi állatkert egy másik országszerte népszerű látványosság, ami a fürdőről úgy 10 percnyi sétára van csupán, és érdemes úgy tervezni, hogy az ember egész napot ott tölti majd!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Keszthely

Keszthely: a Balaton fővárosa. A tó nyugati csücskében található. Élénk turizmussal, fontos... Tovább

Anyák napja

Anyák napja: Ez is a tavaszi ünnepkörhöz tartozik, talán a legszebb nap, mikor az édesanyákat... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Magyarság
X
Kövess minket facebookon!