hirdetes

Az 5 legtisztább vizű tó a világon, ezt neked is látnod kell

VN

Azt hinnéd ilyen csak a mesékben van: kristály tiszta víz, amiből akár még inni is lehet, és mesés környezet, mutatunk 5 ámultba ejtő, kristálytiszta vizű tavat a nagyvilágban! 

A világ legtisztább tavai

#1: Kína, Szecsuan, Jiuzhaigou Nemzeti Park 

Az első úti célunkhoz igen messzire kell mennünk sajnos, de higgyétek el teljesen megéri, a látvány, és a hangulat mindenért kárpótol. Nemhiába képzi ez a tó a világörökség részét is, ami ráadásul egy völgyben bújik meg. Vize tényleg kristály tiszta, lelátni egészen a tó fenekéig. Chengdu városától 330 km-re, a Nemzeti Park egyik legnépszerűbb helye, ahol hétvégéken és ünnepnapokon szinte alig lehet helyet találni annyian vannak, így jobb hétköznapra időzíteni a kirándulást. A Nemzeti Park területén egyébként 5 tó található, amiknek különlegessége, hogy színben, árnyalatban teljesen eltérnek egymástól. 

A világ legtisztább tavai: Kína, Szecsuan, Jiuzhaigou Nemzeti Park 

#2: Dél-Ausztrália, Piccaninnie tavak

Az a helyzet, hogy ez az állomás sincsen sokkal közelebb, ellenben ez is valami hihetetlenül varázslatos, mintha nem is evilági lenne a vidék. Egy igazi búvárparadicsom, azonban a merülésre pontosan a tisztaság és az érintetlenség fenntartása érdekében szigorú engedélyeztetési folyamatokon kell átesni. De ezt is megéri, mert 40 méter mély színtiszta víz várja, hogy felfedezzék. A víz alatti világ egyik legérdekesebb pontja a Katedrálisnak nevezett képződmény, ami egy víz alatti hófehér sziklafalú barlang.

hirdetes

A világ legtisztább tavai:  Dél-Ausztrália, Piccaninnie tavak

#3: Pakisztán, Sheosar tó

Kicsi, szabályos, és gyönyörű, tudom sokszor mondtam már, hogy mesevilág, na de ez tényleg az! A Deosai Nemzeti Parkban van helyileg, a park maga 4000 méter magasságban helyezkedik el, így a Sheosar tó nemcsak a világ egyik legtisztább, hanem legmagasabban elhelyezkedő tava is. Mérete csupán 2,3 x 1,7 km átlagos mélysége pedig mindösszesen 40 méter, de állat-, és növényvilága ennek ellenére nagyon gazdag! 

A világ legtisztább tavai: Pakisztán, Sheosar tó

#4: USA, Montana, Flathead Lake

Persze Az amerikai kontinens sem maradhat le a listáról, ha tavakról van szó, még akkor sem, ha éppen a tisztaságuk szerint csoportosítjuk őket. A Montana Államok béli Flathead Lake egy csodaszép, és nagyon tiszta tó, mely nagyjából 44 km hosszú, 25 km széles, átlagmélysége ugyan csak 50 méter, de a legmélyebb pontjain több mint 110 m mély. A tó egy varázslatos hegyekkel körbefont vidéken terül el, ezért nagyon jó úti cél egy vadregényes túrához!

hirdetes

 világ legtisztább tavai: USA, Montana, Flathead Lake

#5: Japán, Hokkaido, Mashu-tó

Vissza Ázsiába! Japán legmélyebb taváról van szó, ami egyben a világ egyik legtisztább, hanem a legtisztább tavaként van számon tartva. Nyáron sokszor látható köd a víz fölött, ez egyfajta titokzatosságot kölcsönöz a tónak a helyiek szerint, bárhogy is legyen egy igazi varázsvilág, ahogyan maga Japán is!
A világ legtisztább tavai: Japán, Hokkaido, Mashu-tó

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Alföldi piramisok

  Alföldi piramisok: A kunhalmok az alföldi táj sajátos formakincsei. Ezeket az 5-10... Tovább

Aratóünnep

Aratóünnep: nyári népszokás, mely manapság szinte teljes egészében kihalt. Ez a napot ott... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Külföld Utazás
X
Kövess minket facebookon!