hirdetes

Ismét Leo Messi volt a döntő faktor

Mi az? 5 betű és a Real Madrid szurkók frászt kapnak tőle? -Messi. Szólhatna így a találós kérdés. De ne szűkítsük le csak a Realra ezt a kérdést, hiszen megannyi csapat kapusa és szurkója volt már kénytelen elismerni: a kis argentín egy igazi zseni.

 

Mindig Messié a döntő szó

500 gól egy pályafutás során? Elképesztő adat. Persze vannak akik már több gólt lőttek pályafutásuk során,de a 21.század gladiátorfutballja során elérni ezt az adatot, arra csak ő és talán Cristiano Ronaldo képes. Mondhatják persze a laikusok, hogy persze, ilyen csapatban nem nehéz elérni ezt a számot, de ezt gyorsan fordítsuk meg: nem azért könnyű Messinek, mert ilyen csapatban játszik, hanem azért könnyű a Barcának, mert van egy ilyen Messije. 

Nézzük akkor a számokat. 500 gólból 450 a Barca színeiben, 50 pedig az argentín válogatott színeiben született.Az alapvetően bal lábas focista 71 gólja jobbal született, ami arra utal, hogy tényleg egy kompakt sportemberről beszélünk. Ha hozzávesszük, hogy 89 ebből pontrúgásból született közvetlenül, 21 pedig fejjel ( 170 centis magassághoz képest ez se egy rossz arány)akkor az arány még inkább, akkor látnunk kell, hogy nagyságrendileg 320 gólt ballal és 70-et jobbal lőtt, amikor akciógólokról volt szó. Ahhoz képest, hogy a futballisták nagyobb része a rosszabbik lábukat maximum támaszkodásra használják, ez nem egy rossz arány úgy gondolom. Ebből is látszik, hogy Messi nem olyan, mint a futballisták nagy része

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

További cikkek ebben a témában

Szótár

Csaba királyfi

Csaba királyfi: A Székely hímnusz egyik versszakában is megemlített legenda. Csaba királyfi a... Tovább

Hímnusz

Hímnusz: A magyar nép „balladája”, a legszebb magyar mű. A Hymnus, a' Magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Hobbim a futball