Levendulaszüret 2020, eldugott levendulások Magyarországon, eldugott levendulások a Balatonon, 5 eldugott levendulás

Levendulaszüret 2020: 5 eldugott levendulás, ahol idén sem marad el a levendulaszüret

VN

Az igazság az, hogy én oda vagyok a levenduláért, minden évben alig várom a virágzást, és hogy mehessek megcsodálni a végtelen lila mezőket, és szüretelni a mennyei illatú növényeket. Azonban nagyon úgy tűnt, hogy a koronavírus idén megfoszt ettől az élménytől, ugyanis a járvány visszaszorítása érdekében tett intézkedések miatt, többek között az ilyen kaliberű rendezvényeket törölték. Most mégis megcsillant a remény fénye a korlátozások feloldásával.

 

Csalódnunk is kellett korábban általunk szeretett levendula szedő helyekben: ezek egyre inkább a pénzről szólnak, ha nem fizet az ember, bizony nem látják szívesen. Így azt gondoltam, keresek olyan levendulásokat, melyek még nem annyira népszerűek, és talén Ti sem ismeritek őket! 

 

Össze is gyűjtöttem 5 kisebb levendulást, ahol 2020-ban lehet levendulát szüretelni!

Levendulaszüret 2020: 5 eldugott levendulás Magyarországon

#1: Pannonhalma Provence Levendula

A Pannonhalma Provence Levendulás igazából egy kis családi birtok a Szent-Márton hegy tövében, ahonnan meseszép kilátás nyílik magára a Pannonhalmi Bencés Apátságra. Egy igzi kis kincses doboz, ahol nemcsak levendulát szüretelni lehet, hanem különböző foglalkozásokon, és workshopokon is részt venni. A levendulaszürettel kapcsolatos részletes információkat a Facebook oldalukon lehet találni.

Ha estleg nem tudnád, pontosan hol helyezkedik el Pannonhalma, az alábbi térkép segít a tájékozódásban. Győriek előnyben, de az M1-esen a fővárostól sincs messze.

#2: Bocz családi Gazdaság, Pellérd

És ha már családi gazdaságok, akkor ezt a gyöngyszemet sem szabd kihagyni. A pontos helyszín: Pellérd-Szőlőhegy, Diósfás dűlő! Megközelíthető autóval, valamint autóbusszal is, autóbusszal a legközelebbi megállótól (Hegyderék) 300 méterre található a levendulás. A levendulaszüret várható időpontja: június 6-12, a tömeg elkerülése miatt előzetes regisztráció szükséges, telefonon a 06306781909-es telefonszámon, vagy az alábbi email címen: boczcsaba1@gmail.com. A belépőjegy 800 FT, ami magába foglal két papírzacskót, amibe a levendula gyűjthető, lesz külön fotós jegy is, ez 500 FT, gyerekeknek, és kísérőiknek a belépés ingyenes, kutyákat és más háziállatokat is szívesen látnak! A levendulaszüret mellet termelői vásárra, valamint kézműves programokra is lehet számítani.

Lapozz, és nézd meg a többi eldugott levendulást is!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Sástó

Sástó: A Sástó Magyarország legmagasabban fekvő tava a Mátrában. Kiváló csónakázó- és... Tovább

Béres csepp

Béres csepp: Hungarikum. Az egyik, ha nem a leginkább gyógyító hatású magyar készítmény.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás