hirdetes

Látványos levendulavirágzás a Balaton partján

SzT

Elkezdődött a levendulavirágzás varázslatos időszaka a Balaton partján is, szóval eljött az ideje, hogy felfedezd a legszebb levendulamezőket. Cikkünkben bemutatjuk a régió legkedveltebb helyszíneit, ahol a lila virágok tengerében sétálhatsz, és élvezheted a levendula összetéveszthetetlen, nyugtató illatát. Fedezd fel, mely helyszíneket érdemes meglátogatnod egy felejthetetlen élményért!

Lila báj levendulavirágzás a Balaton körül

1. Tihany - levendulavirágzás


A Tihanyi-félsziget levendulamezői Magyarország egyik legvarázslatosabb látványosságai közé tartoznak, különösen nyár elején, amikor a virágzás tetőzik. A Tihanyi Apátság közelében elterülő mezőkön több hektárnyi lila levendulavirág borítja a tájat. Ezek a mezők nemcsak a szépségükkel hódítanak, hanem a levendula nyugtató illatával is, amely betölti a levegőt. A tihanyi levendulamezők nemcsak a turisták kedvencei, hanem a természetfotósok és a helyi lakosok körében is nagy népszerűségnek örvendenek. A levendulaszüret idején a látogatók maguk is részt vehetnek a virágok gyűjtésében, és számos levendulatermék közül válogathatnak a helyi boltokban, legyen szó illóolajokról, szappanokról vagy levendulás mézről, de meg lehet kóstolni a levendulás sört, pálinkát és a levenduás fagyit is.

hirdetes

2. Levendula Völgy Ozora


Ozorán, a Levendula Völgy egy rejtett kincs a természet szerelmesei és a levendula rajongói számára. A völgy lankás dombjain és napsütötte mezőin több hektárnyi lila virág borítja a tájat, melyet a friss levendulaillat tesz még varázslatosabbá.
A Levendula Völgyben a látogatók részt vehetnek a levendulaszüretben, ahol saját kezűleg válogathatnak a virágokból, és megismerkedhetnek a levendula termesztésének és feldolgozásának hagyományaival. Az itt készített termékek, mint a levendula illóolaj, szappan és egyéb kézműves árucikkek, mind helyben készült különlegességek, amelyeket a látogatók megvásárolhatnak.

hirdetes

3. Kincsek Völgye - Bálványos


Ha elkerülnétek a tömeget, érdemes Bálványos felé venni az irányt, ami mindössze 12 km-re található Balatonföldvártól és az M7-es autópálya 121-es lehajtójától 6 percre van. Itt, a Kincsek Völgye meditációs központban várnak majd benneteket. A látogatók szedhetnek egy csokor levendulát az ültetvényről, valamint vásárolhatnak a helyben készült levendulaolajból és levendulavirág-vízből is, amelyek a tavalyi termésből készültek. Ez a helyszín ideális választás azoknak, akik szeretnék élvezni a levendula illatát és szépségét anélkül, hogy nagyobb tömegekkel kellene osztozniuk az élményen.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Parlagi sas

Parlagi sas: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat.A parlagi sas a madarak osztályának a... Tovább

Muhi csata

Muhi csata: Időpontja: 1241. április 11-12.  A majdnem 100 000-es nagyságú mongol... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyarország Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!